Een duurzame voedselproductie realiseren
Een duurzame voedselproductie realiseren

Een duurzame voedselproductie realiseren

Vanuit bedrijfsbreed perspectief organiseren wij de samenwerking tussen alle betrokken afdelingen en stakeholders met het doel projecten te realiseren die bijdragen aan een duurzame en verantwoorde voedselproductie.

Verduurzaming binnen de voedselproductie is een continu en complex proces waarin diverse thema’s spelen, zoals

  • verduurzamen en verminderen van energieverbruik en bronnen
  • toepassen van secundaire materialen en reduceren van reststromen
  • innovaties rondom circulair productontwerp
  • innovaties op gebied van een meer verantwoorde product samenstelling

Deze transitie naar meer duurzame en verantwoorde productie vraagt van bedrijven in de foodsector om wendbaarheid, daadkracht en aanpassingsvermogen. Want vaak lopen er meerdere projecten tegelijkertijd en zijn er veel verschillende stakeholders met tegenovergestelde belangen en emoties. Het managen van een programma of project is hierdoor complex geworden. Deze complexiteit kan verlammen, vertragen, weerstand of op het oog onoverbrugbare conflicten opleveren. Maar falen is geen optie! Hoe realiseer je deze complexe opgaven met een en uiteenlopende belangen van verschillende stakeholders binnen je organisatie?

Het gaat niet vanzelf

We zien dat projecten vaak geleid worden vanuit de lijnorganisatie of een gedelegeerd projectmanager met een specialistische achtergrond. Dat brengt ook een 'narrow perspective' op het project dat gerealiseerd moet worden. De complexiteit van de opgave zit in de sturing vanuit de (lijn-)organisatie aan het cross-functionele team. Zij moeten samen werken aan de oplossing, terwijl een ieder vanuit zijn eigen afdelingsverantwoordelijkheid in de wedstrijd zit. Daar bovenop is de focus voornamelijk gericht op de dagelijkse praktijk met haar uitdagingen waardoor vaak voortgang en resultaat wordt bemoeilijkt. 

Breder perspectief

Als business project manager kijken we vanuit de doelen van de organisatie naar de opgave en nemen eigenaarschap.  We zijn een sparringspartner voor de opdrachtgever over het ‘waarom’ van de opgave, wat proberen we samen te bereiken? We zullen de organisatie challengen om het optimale resultaat te bereiken. Resultaat behalen we door het besluitvormingsproces te organiseren en met het juiste projectteam vanuit de business aan de slag te gaan en de onderlinge samenwerking te managen.

Doeners met mensenkennis

Wij voeren het andere gesprek vanaf het moment dat we binnenkomen. Vanuit een frisse blik, niet handelend vanuit de lijn. Door te kijken, vragen te stellen, aannames te toetsen, belangen boven water te krijgen en afdelingen en/of stakeholders met elkaar in gesprek te brengen. We betrekken hen in het proces en leggen de verbindingen. Hierdoor komen mensen in beweging en samen met hen werken we naar oplossingen met draagvlak voor alle betrokkenen. 

We spreken jullie taal

We kennen de brede wereld van Food, spreken de taal van bedrijven én overheden, en kijken altijd integraal naar het vraagstuk. Op het snijvlak van processen, mensen en technologie bewegen wij soepel tussen verschillende organisaties, disciplines en management lagen. We hebben expertise op het gebied van duurzaam produceren en het realiseren van projecten op het gebied van product- en verpakkingsinnovaties, digitalisering van processen of CapEx gerelateerde implementaties.

Samen werken & blijvend resultaat

Wij geloven in de kracht van samenwerken om het onmogelijke mogelijk te maken. Zonder het gewenste resultaat uit het oog te verliezen, staren we ons niet blind op alleen het doel, maar houden de 'waarom' van de organisatie voor ogen. We sturen tegelijkertijd op resultaat en managen de dynamiek van de samenwerking en de omgeving. Door daadkracht en gevoel te combineren voor een toekomstbestendig, dus blijvend resultaat. Zowel voor de organisatie als de wereld om ons heen.

Praktijkvoorbeelden

Hoe creëer je vertrouwen in een complex recycleproject?

Hoe creëer je vertrouwen in een complex recycleproject?

Euro Pool System is de toonaangevende logistieke aanbieder van herbruikbare verpakkingen in de Europese versketen. Met haar kratten optimaliseert Euro Pool System niet alleen de keten; het bedrijf bouwt ook verder aan een duurzame toekomst. De organisatie staat aan de vooravond van een belangrijke duurzame stap: het hergebruik van haar oude kratten voor de productie van nieuwe kratten.

Lees meer
Zo helpen we Avebe bij het versnellen van de eiwittransitie

Zo helpen we Avebe bij het versnellen van de eiwittransitie

Als wereldwijde marktleider in aardappelzetmeel kiest de Coöperatie Koninklijke Avebe voor een duurzame koers vooruit. Door het isoleren van plantaardig eiwit uit aardappelsap, voorheen een afvalstroom, speelt Avebe sinds enkele jaren opnieuw een leidende rol in de snel groeiende markt van vleesvervangers. Het vinden van de juiste balans tussen winst maken, het milieu en mensen is hierbij leidend. Om in deze dynamische markt een leidende rol te kunnen blijven behouden, is snelheid en efficiency in projecten een belangrijke voorwaarde voor succes. P2 helpt Avebe op meerdere fronten om projectmatig werken duurzaam te verankeren in de organisatie.

Lees meer
Zo werk je aan duurzame groei en waardecreatie

Zo werk je aan duurzame groei en waardecreatie

Met het aanbieden van betrouwbare, relevante en voedzame zuivelproducten levert FrieslandCampina een bijdrage aan het veiligstellen van de voedsel- en nutriëntenzekerheid. De purpose van FrieslandCampina – nourishing by nature – staat voor betere voeding voor consumenten in de wereld, goede inkomsten voor haar boeren, nu en in de toekomst. Onderdeel van hun strategie ‘route 2020’ die bouwt aan duurzame groei en waarde creatie, is het ontwerp van een toekomstbestendige DOMO-fabriek in Beilen met de meest innovatieve sproeidroger ter wereld.

Lees meer
Hoe een multinational innovatie stroomlijnt

Hoe een multinational innovatie stroomlijnt

Voor FMCG-bedrijven is innovatie de levensader. Een multinational in levensmiddelen wil zijn innovatieproces stroomlijnen na een fusie van organisaties met een sterke eigen structuur en innovatiecultuur. Het doel: wereldwijd voorsprong krijgen en houden.

Lees meer

Wij werken o.a. voor

gemeente tilburg
Gemeente Bergen Limburg
Van Uden
ministerie van economische zaken
gemeente amsterdam
Regio Arnhem Nijmegen
rr logo
Gelderland logo
Natuurmonumenten
IPO Interprovinciaal Overleg
Kommune Norddjurs
Euro Pool System