Food

Food

In de foodwereld speelt verduurzaming een steeds belangrijkere rol. Minder voedsel verspillen, duurzamere verpakkingen gebruiken, CO₂ reduceren en minder water gebruiken: om dat te bereiken moet er nog flink wat gebeuren. Pittige uitdagingen waar P2 met hart en ziel aan werkt!

Klanten eisen dat producten en diensten verduurzamen. Ketenpartners en de wet- en regelgeving zorgen voor druk op het verduurzamen van de voedsel- en verpakkingsketen. Gedreven CEO’s en een jonge generatie medewerkers inspireren de zoektocht naar een nieuwe balans tussen People, Planet en Profit. Wat bij jouw bedrijf de belangrijkste trigger ook is, eén ding is zeker: Duurzaam produceren staat op de kaart. Maar hoe realiseer je deze torenhoge ambities in praktijk?

Kansen realiseren 

Onze nationale benchmark Duurzaam produceren in de foodsector toont aan dat koplopers in de foodsector de verduurzaming van de food keten in kansen weten te vertalen. Daar helpt P2 bij. Door excellent project management en regie op ketensamenwerking. Onze kracht? Intrinsiek gedreven presteren. Met lef. En creativiteit. Want waar grote ambities waargemaakt worden, maken mensen het verschil.  

Ook koploper worden?

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op met Sonja Zuijdgeest of Floor Verdenius

 

Wij werken o.a. voor

campina2
Euro Pool System
World Food Center
Swinkels Family brewers
Koninklijke De Heus Voeders
Wafilim Systems
Avebe
tonys chocolonely round
Danone one planet
jde2
Food Center Amsterdam

Praktijkvoorbeelden

Hoe creëer je vertrouwen in een complex recycleproject?

Euro Pool System is de toonaangevende logistieke aanbieder van herbruikbare verpakkingen in de Europese versketen. Met haar kratten optimaliseert Euro Pool System niet alleen de keten; het bedrijf bouwt ook verder aan een duurzame toekomst. De organisatie staat aan de vooravond van een belangrijke duurzame stap: het hergebruik van haar oude kratten voor de productie van nieuwe kratten.

Lees meer

Het gaat er niet alleen om de puzzelstukjes van de stakeholders op z'n plek te leggen, maar ook om de puzzel te ontwerpen.

Andreas Oerlemans, Projectmanager P2

Lees meer
shutterstock 108585317

Hoe een multinational innovatie stroomlijnt

Voor FMCG-bedrijven is innovatie de levensader. Een multinational in levensmiddelen wil zijn innovatieproces stroomlijnen na een fusie van organisaties met een sterke eigen structuur en innovatiecultuur. Het doel: wereldwijd voorsprong krijgen en houden.

Lees meer
Aardappel onderzoeken shutterstock 1741750787

Zo helpen we Avebe bij het versnellen van de eiwittransitie

Als wereldwijde marktleider in aardappelzetmeel kiest de Coöperatie Koninklijke Avebe voor een duurzame koers vooruit. Door het isoleren van plantaardig eiwit uit aardappelsap, voorheen een afvalstroom, speelt Avebe sinds enkele jaren opnieuw een leidende rol in de snel groeiende markt van vleesvervangers. Het vinden van de juiste balans tussen winst maken, het milieu en mensen is hierbij leidend. Om in deze dynamische markt een leidende rol te kunnen blijven behouden, is snelheid en efficiency in projecten een belangrijke voorwaarde voor succes. P2 helpt Avebe op meerdere fronten om projectmatig werken duurzaam te verankeren in de organisatie.

Lees meer

Er is met één innovatie-aanpak één taal ontstaan en dat helpt de hele organisatie.

Floor Verdenius, Projectmanager P2

Lees meer