Food

Food

In de foodwereld speelt verduurzaming een steeds belangrijkere rol. Minder voedsel verspillen, duurzamere verpakkingen gebruiken, gezonde voeding voor iedereen, het terugbrengen van de impact op milieu, klimaat en leefomgeving: om dat te bereiken moet er nog flink wat gebeuren. Pittige uitdagingen waar wij met hart en ziel aan werken!

Consumenten eisen dat producten en diensten verduurzamen. Ketenpartners en de wet- en regelgeving zorgen voor druk op het verduurzamen van de voedsel- en verpakkingsketen. De route naar een duurzamere voedsel- en verpakkingsketen staat hoog op de agenda. Gedreven CEO’s en een jonge generatie medewerkers inspireren de zoektocht naar een nieuwe balans tussen People, Planet en Profit. Wat bij jouw organisatie de belangrijkste trigger ook is, één ding is zeker: Alleen samen krijgen we veranderingen voor elkaar. Maar hoe realiseer je deze torenhoge ambities in de praktijk? Hoe zet je samenwerkingen op? Hoe zorg je ervoor dat de mensen in jouw organisatie klaar zijn om hun rol te pakken?

Samenwerken zit in ons bloed

De noodzaak is er om samen te werken, maar in de praktijk blijkt het lastig om initiatieven met meerdere partijen succesvol van de grond te krijgen. Belangen kunnen sterk uiteen liggen, andere talen worden gesproken of er is nog een grote onzekerheid over wat de samenwerking gaat brengen. Bij P2 voelen we ons thuis in deze complexiteit en werken we dagelijks aan samenwerkingen tussen publieke en private partijen. We kennen de voedingswereld en hebben een breed perspectief op bedrijfskundige, publieke en maatschappelijke belangen.

Benchmark laat kansen zien 

Met de nationale benchmark peilt P2 voor welke uitdagingen de foodsector in Nederland staat als het gaat om duurzaam produceren. De peiling laat zien dat ambities in de sector vragen om versnelling, daadkracht en kennisdeling. De verandering naar duurzame productie zit hem echt in het doen. We zien een groep koplopers die al succesvol is in het realiseren van het duurzaam productiemodel. Hoe pak je die verandering aan en wat we kunnen leren van de koplopers, laten we graag zien in dit trendrapport. Leerzame handvatten en inzichten die je mee kunt nemen in jouw route om ambities in beweging te krijgen en om te zetten naar resultaat. P2 kan daarbij helpen.

Ambities omzetten naar resultaat?

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op met Sonja Zuijdgeest of Mirjam Wagenaar

 

Thema's waar wij aan werken

shutterstock 2072219612

Een duurzame voedselproductie realiseren

Vanuit bedrijfsbreed perspectief organiseren wij de samenwerking tussen alle betrokken afdelingen en stakeholders met het doel projecten te realiseren die bijdragen aan een duurzame en verantwoorde vo... Lees meer

shutterstock 2072219612

Een duurzame voedselproductie realiseren

Vanuit bedrijfsbreed perspectief organiseren wij de samenwerking tussen alle betrokken afdelingen en stakeholders met het doel projecten te realiseren die bijdragen aan een duurzame en verantwoorde vo... Lees meer

shutterstock 1825087862

Samen de transitie naar een gezond en duurzaam voedselsysteem versnellen

Vanuit samenwerking tussen private en publieke partijen realiseren van waardecreatie, keteninnovaties, nieuwe spelregels en verdienmodellen voor een toekomstbestendig voedselsysteem. Lees meer

shutterstock 1825087862

Samen de transitie naar een gezond en duurzaam voedselsysteem versnellen

Vanuit samenwerking tussen private en publieke partijen realiseren van waardecreatie, keteninnovaties, nieuwe spelregels en verdienmodellen voor een toekomstbestendig voedselsysteem. Lees meer

shutterstock 1790252903 1

Samen versterken van de organisatie

Verander- en ontwikkeltrajecten op maat om organisaties verder te helpen en om duurzame veranderingen te borgen  Lees meer

shutterstock 1790252903 1

Samen versterken van de organisatie

Verander- en ontwikkeltrajecten op maat om organisaties verder te helpen en om duurzame veranderingen te borgen  Lees meer

Praktijkvoorbeelden

Hoe realiseer je een uniek voedselavontuur?

Marcel werkt sinds het voorjaar van 2019 samen met wetenschappers, NGO’s, bedrijven, overheden en educatieve instellingen, aan een attractie over voeding: het World Food Experience Center in Ede.

Lees meer

Het gaat er niet alleen om de puzzelstukjes van de stakeholders op z'n plek te leggen, maar ook om de puzzel te ontwerpen.

Andreas Oerlemans, Projectmanager P2

Lees meer
EPS 1

Hoe creëer je vertrouwen in een complex recycleproject?

Euro Pool System is de toonaangevende logistieke aanbieder van herbruikbare verpakkingen in de Europese versketen. Met haar kratten optimaliseert Euro Pool System niet alleen de keten; het bedrijf bouwt ook verder aan een duurzame toekomst. De organisatie staat aan de vooravond van een belangrijke duurzame stap: het hergebruik van haar oude kratten voor de productie van nieuwe kratten.

Lees meer
Aardappel onderzoeken shutterstock 1741750787

Zo helpen we Avebe bij het versnellen van de eiwittransitie

Als wereldwijde marktleider in aardappelzetmeel kiest de Coöperatie Koninklijke Avebe voor een duurzame koers vooruit. Door het isoleren van plantaardig eiwit uit aardappelsap, voorheen een afvalstroom, speelt Avebe sinds enkele jaren opnieuw een leidende rol in de snel groeiende markt van vleesvervangers. Het vinden van de juiste balans tussen winst maken, het milieu en mensen is hierbij leidend. Om in deze dynamische markt een leidende rol te kunnen blijven behouden, is snelheid en efficiency in projecten een belangrijke voorwaarde voor succes. P2 helpt Avebe op meerdere fronten om projectmatig werken duurzaam te verankeren in de organisatie.

Lees meer

Er is met één innovatie-aanpak één taal ontstaan en dat helpt de hele organisatie.

Floor Verdenius, Projectmanager P2

Lees meer

Wij werken o.a. voor

campina2
Euro Pool System
World Food Center
Swinkels Family brewers
Koninklijke De Heus Voeders
Wafilim Systems
Avebe
tonys chocolonely round
Danone one planet
jde2
Food Center Amsterdam