Droge voeten, schoon water

Droge voeten, schoon water

Klimaatadaptatie voor een betere toekomst

In Nederland zijn we waterkampioenen! We zorgen voor droge voeten, schoon water en zijn gek op recreëren op en aan water. Nederland is het land waar we, op een wereldwijd geroemde manier, zorgen dat gesmolten sneeuw weer veilig naar zee stroomt, de hoeveelheid regen snel wordt afgevoerd, de waterkwaliteit steeds beter wordt en ons afvalwater wordt gezuiverd van stoffen die er niet in horen. En ons water is ook nog eens drinkbaar uit de kraan!

Klimaatverandering vraagt om ambitie

Maar ook op het gebied van water staan de ontwikkelingen niet stil en komen we tot nieuwe inzichten. We nemen maatregelen vanwege de klimaatverandering, zorgen voor het vasthouden van zoet water in plaats van zo snel mogelijk afvoeren, verbeteren met allerlei innovaties de waterkwaliteit, stellen onze drinkwatervoorziening voor de komende jaren veilig en bouwen waterzuiveringen om tot grondstoffenfabrieken.

Jij weet als geen ander dat dat niet vanzelf gaat! Met wetten en regels, maar ook persoonlijke ambities van organisaties zoals waterschappen, gemeenten, drinkwaterbedrijven en samenwerkingen als het HWBP wordt de klus geklaard.

Een pittige en niet te onderschatten klus waar veel bij komt kijken! De investeringen die worden gedaan zijn vaak groot en voor langere tijd en dat zorgt ervoor dat je het belastinggeld op de juiste manier wilt uitgeven, maar ook beslissingen wilt nemen die weloverwogen en toekomstbestendig (of voldoende flexibel) zijn. Maar behalve met geld heb je ook met bestuurders, inwoners, ondernemers en andere stakeholders te maken. Deze stakeholders heb je nodig om verder te komen in je ambities.

Hoe kom je nu samen verder?

Als regisseurs van de samenwerking bieden wij regie op complexe samenwerkingsprocessen die met alle facetten van water te maken hebben. We zijn geen technische ingenieurs, maar weten alles van het creëren van beweging en met snelheid en daadkracht een project begeleiden. Als bijvoorbeeld projectleider, omgevingsmanager of als onafhankelijk procesbegeleider. En we leveren een duurzaam resultaat. Wat dat is? Een resultaat dat stand houdt omdat we oog hebben gehouden tijdens het proces voor inhoudelijke haalbaarheid én draagvlak bij de betrokkenen.

Waarom P2?

P2'ers zijn zeer ervaren procesmanagers met ruime kennis op het ontwikkelen en begeleiden van samenwerkingen bij organisaties, gemeenten, waterschappen en provincies. Complexe vraagstukken zijn ons werkterrein. Altijd vanuit een duurzame en resultaatgerichte houding. Met onze creativiteit en ons vermogen om mensen te verbinden, brengen we zaken in beweging en komen tot resultaat. Met onze koffer vol verschillende aanpakken klaren wij de klus. Meer weten? Drink dan eens een kop koffie met Hein van Middelaar

Praktijkvoorbeelden

Hoe vijftien organisaties samenwerken aan schoon drinkwater

Hoe vijftien organisaties samenwerken aan schoon drinkwater

Netwerk Afvalwaterketen Delfland laat zien dat het kan: "Verbindend Onderhandelen is nu onze norm voor samenwerking" 

Lees meer
Piekbuien in Boxmeer samen te lijf

Piekbuien in Boxmeer samen te lijf

Riooloverstorten, en ook het beekje waar ze in uitkwamen, konden de grote hoeveelheid water tijdens piekbuien niet meer aan. Een bedrijventerrein en grote stukken boerenland liepen onder met (smerig) water. Met alle gevolgen van dien, zowel praktisch als financieel. 

Lees meer
Zeereservaten op de Azoren

Zeereservaten op de Azoren

Leren en toepassen van Verbindend Onderhandelen.

Lees meer
Beter Bereikbaar Gouwe

Beter Bereikbaar Gouwe

Krachtenbundeling voor realisatie van een integraal gebiedsproces

Lees meer

Wij werken o.a. voor

Gemeente Rotterdam Logo
Gemeente Bergen Limburg
Gemeente Westland
Gemeente Amsterdam 6
Brainport Bereikbaar nieuw logo
Gemeente Enschede
logo gemeente utrecht nederlands groot 1200
logo rijkswaterstaat
Klimatorium
programma rijke waddenzee
Klop Beheer
Euro Pool System