Ketenmobiliteit en bereikbaarheid

Ketenmobiliteit voor bereikbare steden én landelijke regio’s

Veel steden staan voor een verdichtingsopgave en steeds meer mensen willen in de stad wonen. In landelijke gebieden staat het openbaar vervoer onder druk. Hoe zorgen we in stad én landelijk gebied voor slimme, schone en sociale mobiliteit? 

Veel steden staan voor een verdichtingsopgave en steeds meer mensen willen in de stad wonen. Maar hoe zorg je dat de stad, met meer verplaatsingen nog steeds bereikbaar blijft? In landelijke gebieden staat het openbaar vervoer onder druk. Het is niet meer altijd logisch om elk half uur een bus te laten rijden. Hoe kun je toch vervoer beschikbaar stellen aan mensen die dit nodig hebben, met idealiter een sluitende business case?

Fiets, deelauto en OV als ketenoplossing

Ketenmobiliteit gaat uit van flexibele en relevante vervoersvormen die nauwkeurig op elkaar aansluiten voor een prettige reiservaring. Met de fiets naar het station, met de deelauto naar de P+R en daar met de metro het centrum in. Maar hoe organiseer je de randvoorwaarden voor dit systeem?

Hiervoor moet slim samengewerkt worden met publieke en private partijen. Er moet worden geluisterd naar de wensen en behoeften van reizigers. Én, er is realisatie kracht nodig. P2’ers staan als regisseur van de samenwerking tussen de partijen en zorgen voor een haalbaar resultaat waar betrokken partijen aan mee helpen bouwen.

Benieuwd hoe we dit doen? In onze casussen beschrijven we onder andere hoe we met 50 partijen in Zeeland een ontwikkelagenda maakte, en hoe we met een participatieve aanpak de campus in Arnhem bereikbaar houden.

Praktijkvoorbeelden

Inrichten van toekomstperspectief voor de Rotterdamse tram

Inrichten van toekomstperspectief voor de Rotterdamse tram

Samen werken aan een bestendig geïntegreerd mobiliteitsnetwerk.

Lees meer
Leefbare grachten dankzij nieuw vaarbeleid

Leefbare grachten dankzij nieuw vaarbeleid

Meer regie op het gebruik van het water, het was tijd voor nieuw vaarbeleid.

Lees meer

Wij werken o.a. voor

LBP Sight
provincie limburg2
Gemeente Enschede v2
Gemeente Rotterdam Logo
Gemeente Leiden
Regio Arnhem Nijmegen
Gemeente Enschede
Kommune Norddjurs
Waterschap Brabantse Delta
IPO Interprovinciaal Overleg
wereld natuur fonds
Danone one planet