Ketenmobiliteit en bereikbaarheid

Ketenmobiliteit voor bereikbare steden én landelijke regio’s

Veel steden staan voor een verdichtingsopgave en steeds meer mensen willen in de stad wonen. In landelijke gebieden staat het openbaar vervoer onder druk. Hoe zorgen we in stad én landelijk gebied voor slimme, schone en sociale mobiliteit? 

Veel steden staan voor een verdichtingsopgave en steeds meer mensen willen in de stad wonen. Maar hoe zorg je dat de stad, met meer verplaatsingen nog steeds bereikbaar blijft? In landelijke gebieden staat het openbaar vervoer onder druk. Het is niet meer altijd logisch om elk half uur een bus te laten rijden. Hoe kun je toch vervoer beschikbaar stellen aan mensen die dit nodig hebben, met idealiter een sluitende business case?

Fiets, deelauto en OV als ketenoplossing

Ketenmobiliteit gaat uit van flexibele en relevante vervoersvormen die nauwkeurig op elkaar aansluiten voor een prettige reiservaring. Met de fiets naar het station, met de deelauto naar de P+R en daar met de metro het centrum in. Maar hoe organiseer je de randvoorwaarden voor dit systeem?

Hiervoor moet slim samengewerkt worden met publieke en private partijen. Er moet worden geluisterd naar de wensen en behoeften van reizigers. Én, er is realisatie kracht nodig. P2’ers staan als regisseur van de samenwerking tussen de partijen en zorgen voor een haalbaar resultaat waar betrokken partijen aan mee helpen bouwen.

Benieuwd hoe we dit doen? In onze casussen beschrijven we onder andere hoe we met 50 partijen in Zeeland een ontwikkelagenda maakte, en hoe we met een participatieve aanpak de campus in Arnhem bereikbaar houden.

Praktijkvoorbeelden

Inrichten van toekomstperspectief voor de Rotterdamse tram

Inrichten van toekomstperspectief voor de Rotterdamse tram

Samen werken aan een bestendig geïntegreerd mobiliteitsnetwerk.

Lees meer
Leefbare grachten dankzij nieuw vaarbeleid

Leefbare grachten dankzij nieuw vaarbeleid

Meer regie op het gebruik van het water, het was tijd voor nieuw vaarbeleid.

Lees meer
Een duurzaam bereikbare campus

Een duurzaam bereikbare campus

De campus Heyendaal in Nijmegen groeit en bloeit. Het ROC, de Hogeschool Arnhem Nijmegen, de Radboud Universiteit, het Radboudumc en een handjevol innovatieve bedrijven trekken veel studenten, werknemers en bezoekers. Maar de groei van het aantal reizigers en de ligging tussen woonwijken en dicht bij de stad maakt dat de bereikbaarheid van de campus onder druk staat. Hoe houden we dit gebied duurzaam bereikbaar en een fijne plek om te verblijven?

Lees meer

Wij werken o.a. voor

Gemeente Roermond
Gemeente Enschede v2
logo rijkswaterstaat
Gelderland logo
wereld natuur fonds
Kommune Norddjurs
Ministerie van Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit Logo
Provincie Zuid Holland
Food Center Amsterdam
Avebe
jde2
campina2