Zo helpen we Vreugdenhil projectmanagers om het beste uit hun projecten te halen

Zo helpen we Vreugdenhil projectmanagers om het beste uit hun projecten te halen

Vreugdenhil produceert volle melkpoeder voor de levensmiddelenindustrie en voor consumenten. De zuivelproducent vroeg ons om hun projecten naar een hoger plan te tillen. Zo’n vraag klinkt ons als muziek in de oren!

Onze experts
Onze experts

We zijn begonnen een standaard aanpak voor projectmanagement te ontwikkelen, de ‘Vreugdenhil Project Aanpak’. De belangrijkste stappen in deze aanpak hebben we in een ‘playbook’ gezet. Ook hebben we een aantal formats, bijvoorbeeld voor een projectplan, ontwikkeld. 

Jefte de Bruin, Titus Bekkering en Marloes Aarden hebben met het MT en vijf projectleiders projectplannen gemaakt volgens de nieuwe aanpak. Deze projecten dragen direct bij aan het waarmaken van de strategie.

We zijn vooral aan de slag gegaan met de praktijk waardoor er veel energie en betrokkenheid was. De deelnemers hadden de theorie over projectmanagement vooraf bekeken in korte SPOC (Small Private Online Course) video’s.

Coachen vanaf de zijlijn

Dag één stond in het teken van het definiëren en faseren van de projecten. Dit was een belangrijke stap die de deelnemers al veel inzichten gaf. Daarna werden de eerste versies van projectplannen gemaakt. Na een feedbackronde stond op dag twee de projectbeheersing centraal.

Binnen drie weken werden zo de vijf strategische projectplannen van dit jaar goedgekeurd door het MT. Nu werken de projectleiders aan de eerste fase van de projecten. Wij blijven aan de zijlijn begeleiden en coachen om deze projecten tot een succes te maken.

Fantastisch om te zien hoeveel beweging er al gecreëerd is!