Masterclass Procesontwerp en procesvaardigheden
Masterclass Procesontwerp en procesvaardigheden

Masterclass Procesontwerp en procesvaardigheden

'de kunst van Verbindend Onderhandelen'

28 september 2023

door Marja van Schie en Karsten Schipperheijn

De maatschappelijke vraagstukken van deze tijd lost niemand meer alleen op. De opgaven zijn complex en samenwerking is nodig om goede oplossingen te vinden. Er zijn vaak meerdere stakeholders, met verschillende belangen en die elkaar niet altijd goed kennen. Zij zijn afhankelijk van elkaar en moeten tot overeenstemming zien te komen. Dat gaat niet vanzelf. Dat vraagt om een goed procesontwerp en om procesvaardigheden.

Je bent bekend met de Mutual Gains Approach. Je bent vertrouwd met het denken in issues, stakeholders en belangen. Je ziet kansen om elementen uit Verbindend Onderhandelen te benutten voor jouw opgave. Hoe kom je op basis van de issues, de stakeholders en hun belangen tot een goed ontwerp van het proces waar stakeholders zich ook daadwerkelijk aan committeren? Hoe maak je dat proces inzichtelijk en begrijpelijk? Hoe stuur je dit proces en hoe laat je de voortgang zien? En in welke procesvaardigheden kun je jezelf bekwamen om je proces bij tegenwind in goede banen te leiden?

Deze masterclass bied je de gelegenheid om te bouwen aan je eigen procesmeesterschap. En zoals je van ons gewend bent, doen we dat op basis van de theorie uit de praktijk.

Wat werkt in de praktijk, welke concepten liggen daaraan ten grondslag en hoe kun je die in je eigen praktijk benutten?

 Voor wie

We organiseren deze masterclass voor professionals. Voor mensen die (elementen uit) Verbindend Onderhandelen, de Mutual Gains Approach, het Harvard Negotiation Model of Strategisch Omgevingsmanagement in hun werk al inzetten. Die op basis van de praktijk de theorie durven aan te vullen.  

Kosten en praktische informatie

De masterclass is van 9.00 tot 20.00 uur en kost € 800 per dag exclusief BTW. 

De dagen zijn inclusief een kunstzinnig avondprogramma en eten. We ontvangen je graag live op ons kantoor in HoutWerk. 

Aanmelden kan onderaan de pagina. Je ontvangt na aanmelden een bevestiging van deelname. Het maximum aantal deelnemers is 16 personen.

Heb je je aangemeld, dan rekenen we op je komst. Tot twee maanden voor aanvang van de masterclass kun je nog kosteloos annuleren. Daarna is het - in overleg met P2 - wel mogelijk om een collega in jouw plaats te laten komen, mits deze ook over voldoende basiskennis beschikt.

Volg ook de Masterclass over 'Belangen, waarden en emoties herkennen én ermee werken'

We bieden vanuit 'de kunst van Verbindend Onderhandelen' dit jaar ook de masterclass 'Belangen, waarden en emoties herkennen én ermee werken' op 9 november 2023. Boek je beide dagen, dan krijg je korting op het totale bedrag en betaal je € 1.500. Je ontvangt na inschrijving een bevestiging inclusief factuur. De korting verrekenen we met de factuur voor de tweede masterclass.

Meld je aan