Alles valt op zijn plek
Alles valt op zijn plek

Alles valt op zijn plek

Danielle werkt nu een aantal maanden bij P2. Voordat ze in dienst trad, had ze verschillende gesprekken met P2'ers om zich te oriënteren of deze club bij haar zou passen. "Ik werkte al een tijdje als project- en procesmanager bij BRAM, maar dat jasje werd een beetje te klein. Bij P2 werken echte 'goeroes' op het gebied van project- en procesmanagement. Gaandeweg de gesprekken ontdekte ik dat die deskundigheid en ervaring breed gedeeld wordt in de organisatie en ik daar dus heel veel kan leren." Hoe kijkt ze nu terug op deze eerste maanden? Een gesprek over groeien, leren, vallen en opstaan tussen Danielle en landingsmaatje Liesbeth.

Vertel eens kort iets over jezelf. Ik ben Danielle, 36 jaar en woon in Dordrecht samen met mijn vriend en hond. Ik ben erg sportief en graag buiten. Ik kan niet echt goed stilzitten en ben altijd wel bezig. Na een jaar of zes als proces- en projectmanager bij Bram te werken, merkte ik dat ik me verder wilde ontwikkelen. BRAM is een groep jonge ondernemende ambtenaren. Wel veel vrijheid om dingen te initiëren en zelf projecten organiseren, maar minder kansen om mezelf verder te ontwikkelen. Dat jasje werd gewoon een beetje te klein en ik wilde meer. Ik was op zoek naar meer ervaring en deskundigheid waar ik van kan leren. Overigens heet mijn hond ook Bram, dat is geen toeval!

En toen maakte je kennis met P2 Ja! Via een P2'er, namelijk Paul Veelenturf. Tijdens een gesprek zei hij tegen me dat het misschien een goed idee was om eens met een collega van hem te praten, omdat hij wel mogelijkheden zag voor een leuke match. Ik heb eerst een paar kennismakingsgesprekken gevoerd met diverse P2'ers. Dat vond ik heel fijn. Je bent vrijblijvend met elkaar aan het praten en de insteek van beide kanten was echt om elkaar als mens te leren kennen.

Ik ben namelijk heel goed in rigoureus keuzes maken. En hier dacht ik ook al bij het eerste gesprek: dit is het! Maar ik wilde nu juist eens goed de tijd nemen. Ook gekeken op internet naar andere bureaus en de verschillen tussen hen en P2. Het tweede gesprek was ook weer superleuk en het klikte helemaal. Ook omdat P2'ers erg op de mens gericht zijn en geïnteresseerd zijn in vragen zoals "wat wil jij doen? Hoe wil jij je ontwikkelen?" Dat sprak mij enorm aan en werd ook bevestigd in de klik die ik had met de mensen die ik sprak. Dus toen dacht ik: 'ik ga het gewoon doen'. Gelukkig was de match er vanaf de andere kant ook.

Wat maakt werken bij P2 voor jou de moeite waard? Dat is voor mij het doen van grotere projecten waar ik veel verantwoordelijkheid krijg. Ik vind dat best wel spannend. Maar je maakt dan wel snel stappen en dat is wat ik graag wilde. Wat ik ook heel fijn vind, is dat je makkelijk kunt terugvallen op collega’s. Als je het even niet weet kun je samen sparren over je project. Ze maken altijd tijd voor je. En het maakt niet uit of diegene super veel ervaring heeft of niet, samen kom je er al snel uit. 

Laatst organiseerde ik een projectgesprek met een aantal collega’s. Ook degenen die al heel lang in het vak zaten, gaven aan dat ze ook weer inspiratie uit mijn aanpak konden halen en tot nieuwe inzichten kwamen. Die uitwisseling geeft aan dat er geen hiërarchie is, want iedereen kan wat van elkaar leren en staat daar ook voor open. Naast dat we heel serieus over werk kunnen praten, kan dat ook gewoon met een biertje erbij. We gaan af en toe ook naar de klimmuur met elkaar, super leuk dat dat allemaal kan!

Klimmen en bier drinken? Ja, mijn favoriete hobby's haha! Het is fijn om dit met collega’s te kunnen doen, of te organiseren in je project, omdat je elkaar dan zoveel beter leert kennen. Je weet dan ook beter wanneer iemand hulp nodig heeft, en de drempel is ook lager als jij zelf met een probleem zit.

 

Patersessie 2022 met Wim, Gijs en Daniëlle

Wat heb je de afgelopen maanden geleerd? Ik merk dat ik de druk nogal kan opvoeren bij mezelf. Ik ben heel erg gedreven en wil dingen graag goed doen. Dit is, denk ik, ook goed zolang het niet doorslaat. Collega’s nemen die druk gelukkig wel weg door een vraag stellen: is je opdrachtgever tevreden? Zit het tussen jouw oren? Hebben mensen op de werkvloer er last van? Dat soort vragen helpen heel erg om het te relativeren.

Je zit in de wasstraat, kun je daar iets over vertellen? De wasstraat is het interne trainingsprogramma van P2. Ik doe dit samen met andere collega's die ook recent begonnen zijn. Alle leeftijden en aantal jaren ervaring zit door elkaar heen, dat is echt super tof. De meeste trainers zijn ook P2’ers, en zo ontstaat er een duidelijke lijn in wat nou de aanpak is van P2. Ook is er veel ruimte om eigen casussen in te brengen waar we dan met elkaar over nadenken hoe je de theorie daarop zou kunnen toepassen.

Zijn er ook dingen die je moeilijk vindt of die je zijn tegengevallen? Ik weet het niet, ik heb eigenlijk een vliegende start gemaakt. Als ik iets nodig had werd het geregeld, als ik een vraag heb, kan ik altijd bij iemand terecht. De cultuur, vrijheid, werkwijze en mensen van P2 maken het voor mij de juiste club. Alles valt nu gewoon op z’n plek! 

Hoe ziet een gemiddelde werkweek er voor jou uit en waar werk je aan? Ik werk normaal 32 uur, waarvan ik ongeveer de helft vanuit huis werk. Vaak ben ik elke week wel bij een opdrachtgever voor afspraken, of gewoon om met het team te werken. En dan ben ik ook nog een dag bij P2 in Utrecht. In Nijmegen werk ik aan de nieuwe spoorzone. De opgave is om aan de achterkant van het station alle stakeholders én bewoners zo goed mogelijk mee te nemen en mee te laten denken over de ontwikkeling.

Ook ben ik al een tijdje bezig als hobby met een voedselbos. Mijn droomklus was om te helpen een voedselbos op te zetten. Toen ik pas net bij P2 zat kwam deze opdracht toevallig langs, en het lukte ook nog om deze binnen te halen! Dus ben ik nu projectleider voor een nieuw te ontwikkelen voedselbos in het Valckesteijnse bos . Het idee is om in 2023 te beginnen met aanplanten, maar er moet nog veel gebeuren!

Wat zou jij tegen iemand willen zeggen die toe is aan een volgende stap in zijn of haar carrière? Als je graag veel en snel wil leren, dan zou ik zeker de overstap maken. Bij P2 is veel ruimte voor ontwikkeling en je wordt constant uitgedaagd doordat je bij zoveel verschillende organisaties aan het werk kan. Dus ik zou zeggen, kom naar P2!