Zo helpen we Avebe bij het versnellen van de eiwittransitie

Zo helpen we Avebe bij het versnellen van de eiwittransitie

Als wereldwijde marktleider in aardappelzetmeel kiest de Coöperatie Koninklijke Avebe voor een duurzame koers vooruit. Door het isoleren van plantaardig eiwit uit aardappelsap, voorheen een afvalstroom, speelt Avebe sinds enkele jaren opnieuw een leidende rol in de snel groeiende markt van vleesvervangers. Het vinden van de juiste balans tussen winst maken, het milieu en mensen is hierbij leidend. Om in deze dynamische markt een leidende rol te kunnen blijven behouden, is snelheid en efficiency in projecten een belangrijke voorwaarde voor succes. P2 helpt Avebe op meerdere fronten om projectmatig werken duurzaam te verankeren in de organisatie.

Onze experts
Onze experts

First time right

‘Doen’ is bij Avebe een belangrijke sleutel voor succes: poten in de klei, leren en eventuele problemen gaandeweg oplossen. Gelijktijdig zit daar ook de uitdaging: hoe past deze kracht van Avebe bij de principes van projectmatig werken, waarbij ‘eerst nadenken en plannen, en dan pas doen’ het uitgangspunt zijn? Hoe behoud je maximale snelheid, terwijl je ondertussen ook ‘first time right’ resultaten oplevert? Hierin hebben Avebe en P2 elkaar gevonden: hands-on projecten succesvol uitvoeren binnen de teams, en ondertussen ook een stevig fundament helpen bouwen hoe dit voor alle projecten te doen.

Partner in projecten

P2 helpt Avebe al geruime tijd bij het tijdelijk managen van strategische projecten en het versterken van projectmanagement vaardigheden. Zo hielpen we Avebe als projectleider bij waterbesparing in de fabrieken, verduurzaming van de eiwitwinning uit aardappelsap, en de verhuizing naar een duurzamer gebouw. En ondersteunden we Avebe bij het opleiden van eigen mensen in project management, en het ontwikkelen van een projecten-aanpak over disciplines heen.

Avebe gaat de nieuwe aanpak nu in de praktijk toepassen. Als partner in projecten blijven wij dichtbij, en denken we mee wanneer dit nodig is. Met als doel om met een sterk Avebe de eiwittransitie te versnellen, een duurzame toekomst te realiseren voor de boeren, en bij te dragen aan een duurzamere voedselketen. Want daar gaat het allemaal om.