Hoe neem je Limburgse overheid mee op ‘ruimte-expeditie’?

Hoe neem je Limburgse overheid mee op ‘ruimte-expeditie’?

De overheid moet veranderen. Zo ook in Limburg. Ze staan voor grote uitdagingen in het ruimtelijk domein. De verhoudingen tussen overheden verschuiven. Burgers worden mondiger en dan zijn er nog de vraagstukken rondom krimp en leefbaarheid.

Om dit op te lossen moet de overheid een andere rol aannemen. Op zoek naar ‘ja, mits’ én openstaan voor en samenwerken met partners.

Op een nieuwe manier gaan werken, hoe doe je dat? Door op Expeditie Ruimte te gaan! Expeditie Ruimte: we leren, experimenteren en delen ervaringen. Het leertraject is samen met de stakeholders in het Limburgse ruimtelijk domein vormgegeven: provincie, gemeenten en andere partijen. En zowel bestuurders als ambtenaren en adviseurs doen mee.

Elkaar kunnen vinden

De expeditiebegeleiders zijn de P2’ers Leon van Hoof, Femke Vergeest, Marja van Schie, Erna Hollander en Ester de Bever. Sanne van Deursen heeft het programma ontwikkeld en zorgt ervoor dat het in vorm, inhoud en aanpak aansluit bij het nieuwe leren.  En, werkt het?

Jazeker! Er hebben in twee jaar al ruim driehonderd mensen meegedaan van (bijna) alle Limburgse gemeenten, de provincie Limburg en diverse andere organisaties. Deze mensen hebben een nieuwe manier van werken neergezet en weten elkaar te vinden.

Als je bij de start van een opgave hoort: ‘We pakken het aan zoals in de Expeditie’, dan weet iedereen genoeg. Aan de slag!