Webinar: Het potentieel van AI om het onderhandelingsveld te ondersteunen
Webinar: Het potentieel van AI om het onderhandelingsveld te ondersteunen

Webinar: Het potentieel van AI om het onderhandelingsveld te ondersteunen

Laat je ook dit jaar inspireren via een reeks webinars met inzichten op het gebied van de toepassing van de Mutual Gains Approach en doe actief mee in het gesprek. Het komende webinar is op maandag 5 juni 2023 vanaf 19:30 uur.

Baptiste Bouvier en David Fierman houden een lezing over het potentieel van AI om het onderhandelingsveld te ondersteunen. Ze zijn van mening dat hoewel technologie duidelijke risico's met zich meebrengt die moeten worden beperkt, er enkele opwindende mogelijkheden zijn die het ontdekken waard zijn.

In een wereld met een ongelooflijke hoeveelheid informatie, te veel voor mensen om te verwerken, zullen algoritmen binnenkort in staat zijn om tussenbeide te komen en duidelijkheid te verschaffen in onderhandelingsprocessen, om onderhandelaars beter te ondersteunen. Het webinar begint met een uitleg van de onderliggende technologie zoals machine learning en ChatGPT, alvorens in te gaan op een discussie over enkele van de meest veelbelovende use cases (bijvoorbeeld opties voor brainstormen, geautomatiseerde generatie van documenten, analyse van sociale media). 

Baptiste de Bouvier

Baptiste is de oprichter van diploAI, een startup die kunstmatige intelligentie en geavanceerde technologieën zoals ChatGPT gebruikt om overheden te ondersteunen bij hun onderhandelingsprocessen. Met een primaire focus op klimaatveranderingsproblemen voor Pacifische eilandstaten, helpt diploAI ministeries door de synthese en samenvatting van documenten te automatiseren, beknopte instructies, rapporten en onderhandelingspunten te produceren. Baptiste studeerde informatica en internationale betrekkingen aan het MIT en Oxford. Naast onderzoek aan het MIT op het gebied van machine learning en onderhandelen, heeft hij onderhandelingslessen gegeven aan niet-gegradueerde studenten aan het MIT, en aan MBA-studenten aan de Asia School of Business, daarbij puttend uit zijn eigen onderzoek in het veld. Voordat hij diploAI oprichtte, werkte Baptiste in de privésector bij bedrijven als Facebook en Microsoft.

David Fairman

David is Senior Mediator bij het Consensus Building Institute en Associate Director van het MIT-Harvard Public Disputes Program. Gedurende 34 jaar heeft hij consensus opgebouwd en de samenwerkingscapaciteit verbeterd op het gebied van complexe publieke en organisatorische kwesties, internationaal en in de VS. Zijn primaire focus ligt op het verbeteren van economische en sociale kansen en inclusie. Hij werkt ook veel aan ecologische duurzaamheid. David bouwt consensus en samenwerkingscapaciteit op over een breed scala aan kwesties, van de implementatie van de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling tot op rechten gebaseerde ontwikkeling, de integratie van vrede, humanitaire en ontwikkelingsoperaties, beperking van en aanpassing aan klimaatverandering, en het aanpakken van de gevolgen van operaties in de extractieve sector. David Fairman is lid van het MutaulGainsNetwork en hij was ook docent/trainer in het International Program on Management of Sustainability (IPMS) in Nederland.

maandag 5 juni 2023 | 19.30 - 21.00 uur

Klik hier om je aan te melden!