Verspild Talent helpt je zoeken

Verspild Talent helpt je zoeken

Nieuw samenwerkingsverband zet in op 'eind aan Verspild Talent'

Hoe kan het toch dat we ons in Nederland zo inspannen voor het aan het werk krijgen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en we het toch niet voor elkaar krijgen?

Deze vraag puzzelt velen en zo ook de oprichters van Verspild Talent. Deze community van ondernemers,  kennisinstellingen en werk- en ontwikkelbedrijven wil met een vernieuwende aanpak talentverspilling tegengaan: vertrekkend vanuit de ondernemers en daarmee vanuit de vraag, in plaats van het aanbod.

Filmpje van bijeenkomst waar de betekenis van Verspild Talent heel duidelijk wordt. Wil je de flyer lezen, klik hier.

Initiatiefnemers en deelnemers van Verspild Talent zijn

WeenerXL, WSD, IBN, Hutten, Start Foundation, Universiteit van Tilburg, Rabobank Veghel-Uden, Stichting AANtWERK, Beagle Brabant en p2. Ieder vanuit zijn expertise zag hoe het stagneert in Nederland bij de arbeidsparticipatie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. 

Stuk voor stuk zijn de organisaties ervan overtuigd dat iedereen talent heeft en van betekenis wil zijn. Zij hebben de handen ineen geslagen en willen met Verspild Talent zowel bestaande als nieuwe business ontwikkelen om verspilling van talent tegen te gaan.