Verdiepingsdagen Verbindend Onderhandelen | MGA

Verdiepingsdagen Verbindend Onderhandelen | MGA

7 oktober 2021 | 4 november 2021

Je kent de theorie van Verbindend Onderhandelen prima, maar je weet ook dat deze processen in de praktijk vaak weerbarstig zijn. Hoe zorg je ervoor dat alle feiten op tafel komen, de groep zich vooraf committeert aan onderzoeksuitkomsten? Hoe zorg je voor balans tussen eenzijdige expertkennis en de verscheidenheid aan praktijkkennis en -ervaring in de groep. Hoe werkt dat nou in de praktijk met het BATNA van partijen? Als je denkt dat je eruit bent, trekt een partij zich ineens terug van tafel. Of dat een partij dreigt om juridische stappen te ondernemen omdat hij denkt dat zijn BATNA ijzersterk is. Had je dat kunnen voorzien en/of voorkomen?

In het werkveld horen we heel vaak: “Had ik maar meer handvatten en inzicht zodat ik weet waar ik op moet letten in dergelijke situaties, hoe ik het beste kan handelen of een mogelijk probleem kan voorkomen.” Nou, dat kan! Met een tweetal verdiepingsdagen gaan we in 2021 met elkaar aan de slag om je nog beter voor te bereiden op die lastige omstandigheden in de praktijk.

Twee verdiepingsdagen 

We hebben twee verdiepingsdagen in petto waarin je samen met vakgenoten weer even ondergedompeld wordt in één van de essenties van de Mutual Gains Approach en hoe deze in de praktijk toe te passen. Samen met ervaren Verbindend Onderhandelaars van P2 hebben jullie de tijd om ervaringen en kennis uit de dagelijkse praktijk te delen, eigen vraagstukken of casus in te brengen en deze te behandelen. Met alle valkuilen, mogelijke manieren om deze te vermijden én de vertaalslag naar je eigen handelingsperspectief als procesbegeleider of deelnemer in een proces. We hebben een avondprogramma toegevoegd om ervoor te zorgen dat je de dag maximaal kunt richten op één onderwerp en reflectie op je eigen handelen. Even weg uit de waan van de dag om te reflecteren en je te laten inspireren op je eigen handelen.  

Twee thema’s: Joint fact finding en BATNA

We gaan per verdiepingsdag aan de slag met één van de essenties van de Mutual Gains Approach.

Thema 1: Verdieping op en toepassing van Joint Fact Finding

Donderdag 7 oktober 2021 | ochtend, middag en avond

Door Karsten Schipperheijn en Femke Vergeest

Samen op zoek naar de feiten achter de meningen. Heel belangrijk in veel gebiedsprocessen en complexe samenwerkingsverbanden met veel partijen. Maar helaas wordt ‘Joint Fact Finding’ zelden op de goede manier benut om tot de beste oplossing te komen voor de issues die spelen. De feiten doen er toe, maar niemand wil ze horen. Of er wordt vergeten hoe je dit samen het beste kunt doen, in plaats van rapport op rapport stapelen om elkaar mee om de oren te slaan.

Thema 2: De vele kanten van BATNA

Donderdag 4 november 2021 | ochtend, middag en avond

Door Paul Manders en Marja van Schie

Onderhandelingen kunnen mislukken als een belangrijke partij zich op het laatst alsnog terugtrekt. We spreken uit ervaring. Is het alternatief buiten de onderhandelingstafel inderdaad beter? En wat betekent dat voor de andere partijen? Wat betekent het voor de mogelijke oplossing en daarmee voor het vervolg van het proces? De praktijk geeft ons extra inzichten en mogelijkheden om hier mee om te gaan. Hoe zie je het moment aankomen en wat kun je er aan doen?

 

Wat levert het je op?

Deze verdiepingsdagen helpen je verder in je professionele ontwikkeling en verrijken je handelingsperspectief. Alles wat je leert is direct toepasbaar in je eigen werkpraktijk.

  • Wij delen onze nieuwste inzichten uit het vak en uit onze eigen werkpraktijk met veel voorbeelden uit verschillende domeinen.
  • Je gaat zelf aan de slag met praktische vaardigheden om jouw impact op een zorgvuldig, goed proces te vergroten.
  • Ruimte voor reflectie op jouw eigen opgave onder begeleiding van experts Verbindend Onderhandelen.
  • Er is daarnaast aandacht voor intervisie, lekker eten en inspiratie vanuit onverwachte (kunstzinnige) hoek.
  • Samenzijn met vakgenoten die je netwerk kunnen versterken.

Voor wie?

We organiseren deze verdiepingsdagen voor professionals. Voor mensen die (elementen uit) Verbindend Onderhandelen, de Mutual Gains Approach, het Harvard Negotiation Model of Strategisch Omgevingsmanagement in hun werk al inzetten. Die op basis van de praktijk de theorie durven aan te vullen.

Praktische info en kosten

De verdiepingsdagen zijn los van elkaar te volgen en kosten € 590 per dag, exclusief BTW. Boek je beide dagen, dan krijg je 5% korting op het totale bedrag. We ontvangen je graag live en anders bieden we een volwaardig online programma met voldoende pauzes en aangepaste prijs. De dagen zijn inclusief een kunstzinnig avondprogramma en eten.

Interesse of aanmelden?

Meer informatie over het definitieve programma volgt in maart. Reserveer nu alvast de data in je agenda! Wil je je direct aanmelden? Dat kan via onderstaande aanmeldknop.