Utrecht wordt nieuwe thuisbasis voor P2

Utrecht wordt nieuwe thuisbasis voor P2

In de zomer van 2021 verhuist P2 naar haar nieuwe kantoor in ‘HoutWerk’ op Campus Werkspoor in Utrecht. P2 is sinds medio 2020 op zoek naar een nieuwe huisvesting die toekomstbestendig is, op een dynamische, goed bereikbare plek en beter past bij onze certificering als B-Corporation. Volledig opgebouwd uit hout biedt HoutWerk op duurzame wijze werkplekken voor creatieve bedrijven zoals P2.  Met de verhuizing wordt een periode van ruim 18 jaar in het Slot in Rossum afgesloten.

Toekomstbestendig

P2 dacht al langer na over de houdbaarheid van de huidige huisvesting. Het Koetshuis en Slot in Rossum liggen op een prachtige plek waar ruimte en groen bijdragen aan ontwikkeling, creativiteit en inspiratie van P2’ers. Maar qua bereikbaarheid en duurzaamheid valt er veel te winnen. Hein van Middelaar, mede-eigenaar van P2: “We staan als bedrijf uiteraard niet stil. We willen naar een toekomstbestendige plek. Onze certificering als B-Corporation vereist dat we ook daar naar kijken. We zoeken een plek midden in de samenleving;  een plek ‘waar het gebeurt’. Een plek die jongeren uitnodigt om bij P2 te komen werken. Bereikbaar zijn voor alle collega’s die geen auto willen rijden. Een plek die uitnodigt tot meer diversiteit van de samenstelling van P2. Omdat Nederland in de toekomst een inclusieve samenleving moet zijn. Dus niet meer in Rossum, maar in één van de toekomstige centra. Niet alleen landelijk, niet alleen urban, maar een plek waar beide elkaar raken.”

De zoektocht naar een nieuw thuis

Hein: “We zochten een inspirerend, eigenzinnig gebouw en locatie, waar de eigen identiteit van P2 zichtbaar gerealiseerd kan worden. Met een, bij voorkeur groene, buitenruimte of omgeving die mogelijkheden biedt voor overleg, uitwaaien/lopen of om de gedachten te verzetten. Die hebben we nu gevonden op Campus Werkspoor. Een mooie unieke plek op een bedrijventerrein in transitie.”

HoutWerk

Volledig opgebouwd uit hout biedt HoutWerk op duurzame wijze werkplekken voor bedrijven. De unieke kwaliteiten, zoals het groene karakter met rondscharrelende kippen, een interessante mix van creatieve bedrijven en industriële bebouwing, goede bereikbaarheid en het kenmerkende campusgevoel bieden alle ruimte voor creativiteit, alternatieve werkplekken en interactie tussen de ‘bewoners’ van Campus Werkspoor. 

Verhuizing

HoutWerk wordt naar verwachting in juni 2021 opgeleverd. Dan kan er worden gestart met de verdere inrichting om er helemaal een eigentijds thuis van te maken voor alle P2’ers. In de zomer van 2021 zal de verhuiswagen vertrekken vanuit Rossum naar Utrecht.