The Food 100: voedselveranderaars van vandaag en gamechangers van morgen

The Food 100: voedselveranderaars van vandaag en gamechangers van morgen

Doelstelling van de Food100 is talent met invloed te koppelen. De jonge changemakers worden gekoppeld aan de ervaren changemakers, om hiermee een verbindend netwerk te laten ontstaan. 50 jonge changemakers lopen mee als ‘CEO for a Day’ in de bedrijven/projecten van de ervaren changemakers.

Donderdag 12 en vrijdag 13 oktober mocht ik me begeven tussen 99 andere inspirerende, ambitieuze en ondernemende voedselveranderaars. 100 voedselverbeteraars met verschillende achtergronden, verschillende functies en verschillende ideeën. Maar met één gezamenlijke passie, namelijk een houdbaar en duurzaam voedselsysteem waar we mee vooruit kunnen. De kracht van het netwerk is de diversiteit in kennis en ervaring. 50 ‘onder 30’ changemakers en 50 ‘boven 30’ gamechangers. Food100 verbindt foodgeneraties. Bedoeling is het gevestigde leiderschap te inspireren. En om nieuwe initiatieven voor de generatie van de toekomst te realiseren. Initiatiefnemers zijn Slow Food Youth Network (SFYN)AgriFood CapitalFood Inspiration en Food Hub

‘Klinkt tof! En nu?’

Dat is precies de vraag die we met elkaar stellen. Voeding leeft en we kunnen (en willen) niet zonder. Maar hoe gaan we om met de groeiende wereldbevolking? Hoe deze te voeden? De eerste verbindingen en connecties zijn gelegd om de strijd aan te gaan met de problematiek over obesitas, aantasting van de biodiversiteit, voedselanalfabetisme, klimaatopwarming, voedselzekerheid en landbouw.

Maar we zijn er nog niet!! Lucas Simons maakte de vergelijking met het spel Monopoly. De spelregels bepalen de uitkomst en het feit dat er één spelwinnaar is. Met dit gegeven, krijgen we een systeem-/ketenverandering voor elkaar als we aan dezelfde knoppen blijven draaien? Óf moeten we écht vernieuwend zijn en het aandurven om de spelregels te veranderen? 

P2 | Met een goed idee zet je de wereld op zijn kop

Het voelde bijzonder om me in zo’n divers en interessant gezelschap te begeven. De positieve energie en het aanjagers-gehalte was groots aanwezig. Ik voelde me meteen verbonden met de mensen om me heen; diezelfde drive. Zin om mijn best te doen, voorop te lopen en om de wereld een stukje mooier te maken!

De Food100 biedt ons een netwerk waaruit we krachtige innovatieve ideeën kunnen helpen te realiseren. Nog beter om dit zo breed mogelijk te verspreiden. Nieuwsgierig geworden of benieuwd wat we voor elkaar kunnen betekenen; een kop koffie is zo gedronken! Ik praat je graag bij! Bel of mail me.

Meer informatie over de Food100 is te vinden op www.food100.nl