Podcastserie in aanloop naar Conferentie 'de polarisatie voorbij'

Podcastserie in aanloop naar Conferentie 'de polarisatie voorbij'

In aanloop naar de conferentie 'de polarisatie voorbij voor duurzame oplossingen' op 4 september 2020 publiceert P2 meerdere podcasts waarin we kennis maken met enkele onderwerpen en sprekers. 

 

De polarisatie voorbij voor duurzame oplossingen

Gezonde conflicten kunnen verandering teweeg brengen en energie geven, maar wanneer ze uitmonden in een patstelling en leiden tot polarisatie, lossen we de problemen niet op. Het kan echt anders! Want dat zou je bijna vergeten. Dat er ook veel mensen zijn die het anders willen. En die het beter willen doen. Na een digitale plenaire start op donderdagavond 3 september laten we tijdens de conferentie op vrijdag 4 september 2020 voorbeelden uit de praktijk zien, hoe bestuurders, professionals en burgers hierin samen optrekken. Laat je inspireren om het in je eigen werkpraktijk anders te doen. 

Laat je inspireren met de podcasts

Met de Mutual Gains Approach kom je samen verder en zijn gedragen duurzame oplossingen mogelijk. Dat vraagt veel van iedereen die onderdeel uitmaakt van het proces. Onder andere 'goed luisteren', 'zorgvuldig spreken', 'omgaan met emoties', 'bewust zijn van je eigen handelen' en 'creativiteit'. In samenwerking met enkele partners waarmee P2 de conferentie organiseert, hebben we een serie inspirerende podcasts gemaakt die je een inzicht geven of een concreet handvat bieden.  

In aflevering 1 deelt Marja van Schie van P2 een leerzame ervaring over 'luisteren'.

 

In aflevering 2 deelt Femke Vergeest van P2 haar kennis over zorgvuldig spreken en hoe om te gaan met ego's in onderhandelingsprocessen.

 

In aflevering 3 gaan Robin Schram en Jeroen Medema van WesselinkVanZijst in op emotioneel geladen conflicten en de rol van identiteit daar in.

 

In aflevering 4 delen Frederique van Zomeren en Lenka Hora Adema van DoeDemocratie.nu inzichten hoe je zwart-wit denken van verschillende groepen in conflicten kunt ombuigen.

 

In aflevering 5 gaan Femke Vergeest en Marja van Schie in gesprek met elkaar over de rol van creativiteit in het onderhandelingsproces. Luister naar 'het geluid' en bedenk zoveel mogelijke antwoorden.