Conferentie 4 september 2020

Conferentie 4 september 2020

DE POLARISATIE VOORBIJ VOOR DUURZAME OPLOSSINGEN

'HOW TO GET BEYOND ANGER AND POLARISATION IN SOCIETY’

 

In 2019 waren er meer demonstraties dan ooit in de jaren er voor. Vorig jaar zijn 126 wethouders afgetreden of weggestuurd. En meer dan een vijfde van onze bestuurlijke coalities strandde voortijdig. Gezonde conflicten kunnen verandering teweeg brengen en energie geven, maar wanneer ze uitmonden in een patstelling en leiden tot polarisatie, lossen we de problemen niet op. 

Het kan echt anders 

Want dat zou je bijna vergeten. Dat er ook veel mensen zijn die het anders willen. En die het beter willen doen. Na een digitale plenaire start op donderdagavond 3 september laten we op vrijdag 4 september 2020 voorbeelden uit de praktijk zien, hoe bestuurders, professionals en burgers hierin samen optrekken. Laat je inspireren om het in je eigen werkpraktijk anders te doen. Maak een keuze uit de vele workshops en meld je aan!

Direct naar:

 

Voor wie

Voor bestuurders en politici van landelijk tot lokaal, beleidsmedewerkers in gebieds-, veiligheids of sociale opgaven, bestuursadviseurs, mediators en beleidsbemiddelaars. In deze conferentie wordt zowel Engels als Nederlands gesproken.

 

Het programma
We hebben een afwisselend, hands-on programma samengesteld met sprekers uit binnen- en buitenland en rekening houdend met de Corona-maatregelen. De plenaire start vindt plaats via een webinar op donderdagavond 3 september. Femke Vergeest en Marja van Schie gaan met twee keynotes én met u in gesprek over polarisatie, de rol van de politiek daarin en de evolutie van democratie. Met Kenneth Cloke, live vanuit de Verenigde Staten, bekijken we hoe de kennis en kunde van conflictbemiddeling een rol kan spelen in politieke conflicten. Reinier van Lanschot is medeoprichter van de eerste pan-Europese partij VOLT.

 

Plenaire sprekers tijdens het webinar

  • Kenneth Cloke, is director of the Center for Dispute Resolution, mediator, arbitrator, coach, consultant and trainer specializing in communication, collaborative negotiation, dialogue, resolving disputes, and designing preventative conflict resolution systems. He has done conflict resolution work in over 20 countries, published 15 books on conflict resolution, and was founder and first President of Mediators Beyond Borders. 
  • Reinier van Lanschot, studeerde commercieel recht aan de Universiteit van Amsterdam. Hij gaf zijn baan op om mee te doen aan de Europese verkiezingen. Sinds 2019 is hij co-president van de Europese politieke partij Volt. Reinier won bij de verkiezing voor het Europees Parlement in 2019 ruwweg 2 % van de stemmen. Hij won deze stemmen op basis van de overtuiging dat politiek de nationale grenzen zou moeten overstijgen: “It is time to bring politics to a European level. It is time for Volt.” VOLT zoekt als een beweging van Europese jongeren nadrukkelijk de verbinding op en heeft voorkeur voor politieke samenwerking en oplossingen boven het coalitie-oppositiemodel.
  • Femke Vergeest is procesbegeleider en Verbindend Onderhandelaar bij P2, altijd opzoek naar een gedragen, uitvoerbaar resultaat.
  • Marja van Schie is practioner Verbindend Onderhandelen, ziet democratie als iets wat leeft en onderhoud nodig heeft. 

Femke en Marja geven vanuit P2 trainingen en zijn vakontwikkelaar Verbindend Onderhandelen en Procesmanagement.

 

Eindelijk, 4 september! Elkaar ontmoeten en inspireren in workshops en door Wandel-gangen.

Tijdens de lunch en borrel is er gelegenheid om in groepjes van 2-3 personen elkaar te ontmoeten in de wandelgangen, oftewel Wandel-gangen. Zowel 's ochtends als 's middags kun je kiezen uit diverse workshops, gegeven door experts uit het veld. Voorafgaande aan de workshoprondes is er ook een pauze ingepland voor koffie & thee en het lopen naar de workshopzalen. Door de 1,5 meter-afstand maatregel houden we de plenaire momenten zeer beperkt. Daarnaast is het maximaal aantal deelnemers per workshop verlaagd. 

 

 

De workshops
Zowel in de ochtend als in de middag kun je kiezen uit diverse workshops.

Klik hier voor het totale overzicht van alle workshops. Na aanmelding voor de conferentie ontvang je een mail waarin je kunt aangeven welke workshops je wilt bijwonen.

  -------------------------------------------------------------

 

Praktisch

Locatie:  Akoesticum, Nieuwe Kazernelaan 2 in Ede. 

Datum:   3 september 2020 van 19.30 – 21.00 uur (online)
              4 september 2020 van 10.30 – 16.30 uur 

Kosten:  € 95 per deelnemer exclusief btw (€ 114,95 inclusief btw). Studenten kunnen gratis deelnemen. Er is een beperkt aantal plaatsen.

Bereikbaarheid: de locatie ligt op 2 minuten lopen van station Ede-Wageningen en biedt volop parkeergelegenheid.

Heb je vragen? We beantwoorden ze graag op event@p2.nl

  -------------------------------------------------------------

 

Organisatie

P2 organiseert deze conferentie in samenwerking met het MGA-netwerk, WesselinkVanZijst, Antea Group, Doedemocatie, Centrum voor Conflicthantering en Public Mediation Programme van Universiteit van Amsterdam.

 

Aanmelden

De conferentie is vol. Je kunt je niet meer aanmelden.

Voor reeds aangemelde deelnemers: We rekenen dan op je komst. Mocht je onverwachts toch verhinderd zijn, kan je je tot uiterlijk vrijdag 7 augustus 2020 kosteloos afmelden. Daarna is restitutie niet mogelijk. Uiteraard mag je ook een collega in jouw plaats laten gaan.

Na het invullen van het aanmeldingsformulier, word je direct doorgestuurd naar de betalingsmethode om het bedrag (€ 114,95 inclusief btw) te voldoen via internetbankieren. Alleen na betaling is je aanmelding definitief. Je ontvangt binnen enkele dagen een bevestigingsmail met daarin de mogelijkheid om je voorkeur voor de workshops te registreren.

Meld je aan