Masterclass Verbindend Onderhandelen | 28-29-30 augustus 2019

Masterclass Verbindend Onderhandelen | 28-29-30 augustus 2019

Achteraf is vaak gemakkelijk praten. We horen vaak “Als ik dit vooraf had geweten, had ik het proces toch net iets anders aangepakt”. Je kent de theorie en aanpak van Verbindend Onderhandelen. Je weet ook dat deze processen in de praktijk vaak weerbarstig zijn. Want wat als bijvoorbeeld stakeholders niet (meer) aan tafel willen of als partijen in standpunten blijven hangen en niet tot elkaars belangen kunnen doordringen? Wat als verschillende onderhandelingstafels door elkaar gaan lopen? Stel dat je alle ervaringen die jij en P2 in de loop der jaren meekrijgen, nu in één keer kunt ervaren? Zodat je nog beter voorbereid bent op die lastige omstandigheden. Wil je meer leren van experts en vakgenoten over alle lessen uit de praktijk, kom dan naar de Masterclass ‘de theorie uit de praktijk’.

Leren vanuit ieders perspectief

Tijdens de Masterclass gaan we op de stoel zitten van iedere stakeholder en nemen het onderhandelproces vanuit hun perspectief onder de loep. Ook brengen wij zelf onze ervaringen in als procesbegeleiders. Welke geleerde lessen kunnen we terugvertalen naar theorie over Verbindend Onderhandelen met jullie? We gaan ‘in het veld’ een open gesprek aan met stakeholders zoals bestuurders, bewoners en beleidsmedewerkers aan de hand van een casus. Hoe denken, reageren en handelen ze en waarom? En hoe ga jij er mee om als procesbegeleider? We gaan ook met vaardigheden aan de slag zodat jij je impact op een zorgvuldig en succesvol proces kunt vergroten. Last, but not least komt ook de kant van de media aan bod. Hoe ga je om met de invloed die journalisten en sociale media kunnen hebben op trajecten? Wat is hun belang, hoe denken zij? Kun je deze, soms alleen maar op emotie beruste berichtgeving, beïnvloeden? 

Kortom, de Masterclass helpt je verder in je professionele ontwikkeling. Alles wat je leert is direct toepasbaar in je eigen werkpraktijk.

  • Aan de slag met praktische vaardigheden voor gevorderden om jouw impact op een zorgvuldig, goed proces te vergroten
  • On the spot | veldbezoek: je krijgt een openhartig inkijkje in alle mee- en tegenvallers van een Verbindend Onderhandelen proces
  • Ruimte voor reflectie op jouw eigen opgave onder begeleiding van experts Verbindend Onderhandelen
  • Wij delen onze nieuwste inzichten uit het vak
  • En zoals elk jaar is er ruimte voor: kunst en lekker eten.

Fris terug van vakantie: Ruimte voor jouw verdieping

We organiseren de Masterclass ‘de theorie uit de praktijk’ voor professionals. Voor mensen die (elementen uit) Verbindend Onderhandelen, de Mutual Gains Approach, het Harvard Negotiation Model of Strategisch Omgevingsmanagement in hun werk al inzetten. Die op basis van de praktijk de theorie durven aan te vullen. De Masterclass vindt plaats op 28, 29 en 30 augustus 2019 (start op woensdag 28 augustus om 16.00 uur, avondprogramma op woensdag en donderdag).

Programma 

Bekijk de flyer voor meer informatie over het programma van de masterclass. 

Trainers

Marja van Schie en Femke Vergeest ontvangen je graag in het Slot en de boomgaard van P2 in Rossum. Een prachtige en inspirerende plek vlakbij Zaltbommel. De kosten voor deze Masterclass zijn € 1.985 (exclusief BTW en overnachtingskosten, maar inclusief boekenpakket, lunch en diner).

 

 

Meld je aan