Hoe toekomstproof ben jij als foodproducent?

Hoe toekomstproof ben jij als foodproducent?

Verduurzaming en innovatie spelen een steeds belangrijkere rol in de foodwereld. Vraagstukken als minder voedselverspilling, duurzame verpakkingen, CO2-reductie en minder waterverbruik, dwingen jou als foodproducent om steeds wendbaarder te zijn. Maar waar sta jij precies als het gaat om duurzaam produceren? En hoe presteren andere bedrijven in deze sector? Met de Nationale Benchmark Duurzaam Produceren in Food 2020 peilt P2 de markt.

Over tien jaar moet alle industrie in ons land 49% van hun CO2-uitstoot verminderd hebben en staat 2050 als stip op de horizon om aardgasvrij én circulair te zijn. Ook voor de foodsector liggen er rondom deze maatregelen pittige uitdagingen. En of je nu gevoed wordt door wet- en regelgeving, de publieke opinie of jouw eigen bevlogenheid, één ding is zeker: om de komende jaren de doelstellingen op het gebied van verduurzaming te realiseren moet je als bedrijf flink aan de slag!

Is de coronacrisis voor jouw bedrijf een belemmering of biedt het juist ook nieuwe kansen?

Duurzaam produceren op de agenda

We zijn benieuwd hoe hoog duurzaam produceren bij jouw organisatie op de directieagenda staat. Welke bedrijfsdoelen zijn momenteel belangrijk voor de strategie en wat zijn de grootste uitdagingen in de sector? Misschien is duurzaamheid al wel hét vertrekpunt voor de bedrijfsstrategie of worstel je juist nog met het formuleren van een heldere visie en concreet beleid. Wellicht is het bedrijf net goed op gang en gooit de wereldwijde pandemie nu roet in het eten om duurzamer te produceren of verder uit te breiden. Het kan dan zomaar zijn dat de nadruk weer op kostenreductie komt te liggen en minder op innovatie. Tegelijkertijd kan die focus op kosten ook een drijfveer zijn om duurzaam te produceren. Bijvoorbeeld doordat je onverwacht geld kunt verdienen met restproducten.

Benchmark jezelf en kijk hoe groot jouw duurzame ambities én die van anderen zijn!

 

Doe mee aan de benchmark

Hoe zorg je er als foodproducent voor dat je een toekomstgericht duurzaam bedrijf wordt dat de juiste balans vindt tussen de driehoek People, Planet én Profit? Heb je de juiste mensen en vaardigheden in huis? Is jouw organisatie wendbaar genoeg om duurzame maatregelen en processen te integreren in jullie dagelijkse bedrijfsvoering? Door mee te doen aan de Nationale Benchmark Duurzaam Produceren in Food 2020 weet je hoe jij en andere marktspelers presteren. Alle resultaten publiceert P2 in een gedegen trendrapport: dé peilstok in de markt. Een rapport dat we graag met jou delen. Zo weet je niet alleen waar je nog kunt winnen, optimaliseren en aanscherpen, maar ervaar je ook hoe andere  foodproducenten hun doelstellingen halen. Een fijn kijkje in de keuken dus.  

Over P2 | Ideeën werken

Al ruim 25 jaar lang wil P2 de wereld een stukje duurzamer maken. Als B-corps gecertificeerd consultancybureau werken we met bedrijven en overheden aan uitdagende trajecten, programma’s en projecten. Altijd vanuit een duurzame en resultaatgerichte houding. Met onze creativiteit en het vermogen om mensen te verbinden, brengen we zaken in beweging en komen we tot succesvol resultaat. Daarmee maken we het verschil en laten wij ideeën op het gebied van food, energie, mobiliteit, stad en land & water duurzaam werken.