Hoe doe jij inspiratie op voor nieuwe ideeën?

Hoe doe jij inspiratie op voor nieuwe ideeën?

Niet alle ideeën die je bij anderen opdoet, werken ook bij jouw organisatie. Wat goed werkt in een groot beursgenoteerd bedrijf, een gemeente of een zorginstelling kan best anders werken in een onderwijsorganisatie, een familiebedrijf of een netwerkorganisatie.

Je hebt het misschien wel voorbij zien komen op sociale media of op de nieuwe website van P2. We gaan op BUSinessreis door Rotterdam. Een gemengde groep van nieuwsgierige managers stapt in de bus en laat zich inspireren door voorbeelden van andere organisaties. 

In welke sector je ook werkzaam bent, het is boeiend en inspirerend om af en toe buiten je ‘eigen stoeptegel’ te kijken. Wat leer je van anderen over de vraagstukken in jouw organisatie? Welke slimme innovaties zijn er buiten jouw eigen discipline al bedacht, zodat jij niet opnieuw het wiel hoeft uit te vinden?  

Dit kun je doen door bijvoorbeeld lekker ‘old school’ boeken te lezen. Zo ben ik laatst erg geïnspireerd door ‘systemisch transitiemanagement’ van Maaike Thiecke en Bianca van Leeuwen. Of, wat moderner, door blogs bij te houden. Van ‘nieuworganiseren.nu’ word ik bijvoorbeeld vaak blij. Een voor mij nieuwe vorm die ik net ontdekt heb en handig is in de auto; podcasts luisteren

Goede inspiratie komt ook vaak door in gesprek te gaan met anderen. Door bijvoorbeeld met collega’s een rondje te wandelen. De Waaldijk in Rossum leent zich hier uitstekend voor. Het is sowieso een win-win om wat beweging te hebben op je werkdag. Door beweging komt het brein los én er worden nieuwe ideeën geboren. 

Inspiratie van andere organisaties, boeken, beweging én in gesprek met anderen. Het zit er allemaal in tijdens de BUSinessreis. We hopen dat het idee jullie inspireert. Ook dit event past bij de nieuwe pay-off van P2; ideeën werken. Wil je zien waar wij nog meer geïnspireerd van raken? Bekijk dan ons verhaal in dit nieuwe filmpje

Welke organisatie is voor jou inspirerend? Waar zou jij graag een keer een kijkje achter de schermen willen krijgen? We zijn benieuwd naar jouw reactie. Wie weet ga jij mee met onze volgende BUSiness reis én bepaal je mede waar we naar toe gaan. 

PS. Er zijn toch nog 2 plekjes vrij voor de BUSiness reis van 23 juni dus wil je mee of weet je iemand die inspiratie op wil doen? Geef je dan snel op.