Aan de slag bij P2, mijn ontdekkingstocht

Aan de slag bij P2, mijn ontdekkingstocht

Ken je dat? Je hebt het naar je zin op werk, je zit er al een aantal jaar, je hebt gezellige collega’s, je krijgt steeds meer verantwoordelijkheden. Maar er kriebelt iets. Je wilt verder. Je wilt meer, iets anders. Uit de comfortzone. Jezelf verder ontwikkelen. Wat doe je dan? Op ontdekking!

Na 7 jaar bij het gezellige en kundige stichting Kennisinstituut Duurzaam Verpakken als inhoudelijk expert, heb ik de keuze gemaakt het inhoudelijke vakgebied te verlaten en mijzelf uit te dagen in project- en procesmanagement. Ik leerde via m’n netwerk P2 kennen. Een groep 'voorelkaarkrijgers' met liefde voor de zaak een aandacht voor de persoon. In september 2021 mocht ik beginnen aan mijn 'LinkedIn cliché'- avontuur bij P2.

P2, daar moet ik toch m’n auto parkeren?

Ja, P2 herken je vast van de bordjes nabij een auto parkeergarage. Maar het staat ook voor P2 Proces- en Projectmanagers. Een groep van ongeveer 70 enthousiastelingen die de wereld een stukje mooier maken door overheden en bedrijven en andere organisaties te helpen met projecten, processen, verbinden en faciliteren. P2 is B-corp gecertificeerd en staat daarmee in het rijtje van Dopper, Rituals en Tony Chocolonely. Dat betekent dat er bijvoorbeeld een mobiliteitsplan staat met focus op OV en elektrische voertuigen en P2 duurzaam gehuisvest is in Nederlands eerste houten kantoor.
 

Mensenmens

De P2’er is een mensenmens. En dat heb ik gemerkt! Er is veel aandacht voor de persoon en zelfontplooiing. In september 2021 liep ik het nieuwe duurzame kantoor Houtwerk binnen en werd met open armen ontvangen. ….. Nee, ik moet niet jokken! Ik was al eerder welkom bij P2. Ten tijde van mijn sollicitatie zat P2 midden in verhuizing van Rossum (NB) naar Houtwerk in Utrecht. Ik was welkom op de afscheidsbarbecue in Rossum, terwijl ik nog niet eens mijn arbeidsovereenkomst had getekend. Mijn aanstaande collega’s waren nieuwsgierig naar mij. Onder het genot van een duurzame maaltijd begon de kennismaking in een zomerzonnetje.

Kleine wasjes, grote wasjes, stop ze in de…

Men begon o.a. over de Wasstraat (wat heeft P2 toch met auto gerelateerde metaforen?). Ik moest er nog even op wachten, maar mag binnenkort beginnen. Samen met andere nieuwe P2 collega’s doorlopen we in een aantal maanden een traject om onszelf, P2 en de (eerste) kneepjes van het vak (nog beter) te leren kennen. Een waardevol goed dat P2 als werkgever aanbiedt aan haar werknemers. Eén van de redenen waarom ik naar P2 kwam. Zodra ik de wasstraat heb afgerond, deel ik graag mijn ervaringen.

Vliegende start

Ik heb vanaf mijn start in september 2021 niet stil gezeten! Ik begon al snel met het ondersteunen van mijn collega Sonja Zuijdgeest in het faciliteren van sessies met universitaire onderzoekers om de integriteit van deze onderzoeken te bespreken en actiepunten aan te koppelen samen met- en in opdracht van National Survey on Research Integrity. Daarnaast ben ik in oktober begonnen bij Jacob Douwe Egberts als coördinator van een complex proces binnen een project met veel verschillende stakeholders. Gelukkig stond ik er niet alleen voor en kreeg ik een landingsmaatje en projectbuddy toegewezen. Jefte de Bruin heeft mij geholpen te landen bij P2 door mij wegwijs te maken en Karlijn Oomen is mijn projectbuddy bij JDE. Heel erg fijn!

De volgende stap

But wait, there is more! Naast de wasstraat heeft P2 mij de mogelijkheid gegeven om verder te ontwikkelen in specifiek projectmanagement. Met de cursus projectmanagement IPMA-D weer terug in de studieboeken, om vervolgens in de praktijk (bij jou?) het in de praktijk te brengen . 

Wil je meer horen over mijn ervaringen als nieuwe P2’er en/of ben je benieuwd naar wat we voor elkaar kunnen betekenen? Stuur mij een berichtje via LinkedIn of bel mij voor een (digitaal) kopje koffie. Tot snel!