p2 en het Beeld van Oranje Linten

p2 en het Beeld van Oranje Linten

Op Bevrijdingsdag 2014 worden er in het gehele land activiteiten georganiseerd. In de gemeenten Neerijnen en Maasdriel is een nieuw evenement: 'een Beeld van Oranje Linten'. Op een bijzondere manier zal aandacht worden geschonken aan de viering van de bevrijding van Nederland, nu bijna 70 jaar geleden. Op de dijken langs de oevers van de Waal ter hoogte van onder andere Rossum houden honderden inwoners een 7 kilometer lang Oranje Lint vast terwijl er een lied over Onze Waal weerklinkt. 

Dit moment wordt vanuit de lucht, het water en op het land vastgelegd. Het oranje Lint wordt door Genietroepen met twee bootjes naar de overkant, het  van de Waal gebracht. Zo verbindt de Waal de noord- en zuidoever. Dit evenement is geïnitieerd door Joyce Bloem, trekker van het project en inspirator. Zij heeft een Stichting Beeld van Oranje Linten opgericht om dit allemaal mogelijk te maken.

Dit evenement maakt weer onderdeel uit van een groter geheel: “Onze Waal”, een nieuwe stichting die duurzame toeristische vrijetijdsontwikkeling, cultuur en natuur van het rivierengebied wil bevorderen. Femke Vergeest van p2 is betrokken als procesbegeleider van de Community of Practise van alle betrokken ondernemers en burgers die zich hard maken voor dit doel rondom de Waal in Gelderland. Mede gefinancierd door de provincie Gelderland.

p2 sponsort dit evenement van harte, omdat zij zowel het doel van de Stichting “Onze Waal” een warm hart toedraagt als het specifieke evenement van het vieren van de Bevrijding: symbool voor vrede, vrijheid en verbroedering. 

Ter ere van het bevrijdingsspektakel 'Een Beeld van Oranje Linten' op 5 mei 2014 zingt Danny Smoorenburg een ode aan de Waal. Luister naar het lied.