Aannames achter projectmanagement, waar en/of niet waar?

Aannames achter projectmanagement, waar en/of niet waar?

Eerst denken, dan pas doen. Dit is één van de vele aannames als het gaat om goed projectmanagement. Is die aanname wel terecht? Zou andersom in de zin van ‘al doende leert men’ niet net zo goed van toepassing zijn als het gaat om projectmanagement? Op 20 juni vond onze p2 relatiebijeenkomst rondom ‘gedrag in projecten’ plaats, met dit jaar als thema ‘waar en /of niet waar’.

Prof. Dr. Daniel Wigboldus, Hoogleraar Sociale Psychologieaan de Radboud Universiteit Nijmegen, heeft ons wijzer gemaakt over hoe mensen waarnemen, oordelen en hoe sociale (voor)oordelen ons handelen bepalen. Vervolgens hebben we met onze klanten verkend welke aannames wij hanteren inprojectmanagement en of deze wel terecht zijn. Al is een aanname in 95% van de gevallen ‘waar’, de kunst is om het in de gaten te hebben wanneer we te maken hebben met die 5% die ‘niet waar’ is. Maar kunnen we die automatische piloot van ons handelen wel uitzetten als ervaren experts in projectmanagement?

Hoe blijven we er scherp op dat we aannames blijven toetsen? Kortom, wij hebben nieuwe invalshoeken opgedaan rondom bekende aannames achter projectmanagement. Het was genieten om hier samen als vakgenoten een goed gesprek over te voeren!