B Corporation Network

B Corporation Network

P2 is gecertificeerd als Benefit Corporation. Hiermee versterken we het internationale B Corporation netwerk van bedrijven met een missie om positieve impact te maken op milieu en maatschappij. 'Using business as a force for good'.

We zien maatschappelijke betrokkenheid en verantwoordelijkheid tegenover medewerkers, klanten en samenleving  – waaronder begrepen de zorg voor veiligheid, gezondheid, welzijn en milieu  – als een integraal onderdeel van onze bedrijfsvoering. Al vanaf onze oprichting willen wij de wereld een stukje duurzamer maken. Bij onze bedrijfsbeslissingen streven wij naar een zorgvuldige balans tussen people, planet en profit. We werken samen met onze klanten aan Sustainable Development Goals: van ‘droge voeten’ tot het vergroten van de biodiversiteit, realiseren van een inclusieve samenleving en tegengaan van voedselverspilling. Intern hebben we beleid geformuleerd op onze gebouwen, mobiliteit, gebruik van materialen en de inzetbaarheid van onze mensen. Met de certificering als B Corp in bezit, blijven we niet stilzitten. Het is juist onze uitdaging te blijven ontwikkelen en nog meer duurzame impact te realiseren.

Over B Corporation Network

Met meer dan 2000 gecertificeerde bedrijven uit 50 verschillende landen is de B Corp community een wereldwijd netwerk. Alle B Corps hebben één gezamenlijk doel: ze richten zich op het creëren van duurzame en sociale impact met toegevoegde waarde voor de lange termijn. Alle B Corps zijn gecertificeerd door een onafhankelijke non-profit B Lab. De van oorsprong Amerikaanse certificering zet standaarden voor verantwoordelijkheid en transparantie. Er wordt gekeken naar de impact op vijf gebieden: Governance, Workers, Community, Environment en Impact Business Model. Zo moet bij bedrijfsbeslissingen rekening worden gehouden met alle stakeholders zoals werknemers, leveranciers, samenleving, klanten en het milieu.

Bekende Nederlandse B Corps zijn Triodos Bank, Tony’s Chocolonely, en Dopper.

Meer informatie over B Corporation op www.bcorporation.net