Regisseur van de samenwerking
Regisseur van de samenwerking

Regisseur van de samenwerking

Zo bouwen we de samenwerkingen die de toekomst nodig heeft.

Als we écht het verschil willen maken, als we eindelijk serieuze resultaten willen boeken bij de grote transities van onze tijd, dan moeten we ook serieus werk maken van effectieve samenwerking. Aanpakken dus! Daar zijn wij van bij P2. Als managers van programma’s, processen en projecten weten we dat die betere toekomst er in het landelijk gebied, in de natuur, in de grote steden en in de vervoers- en voedselketen alleen komt als partijen doelgericht de handen ineenslaan. En daarom hebben wij De Samenwerkingscode geadopteerd.

Boek 'De Samenwerkingscode'

Voor ons is De Samenwerkingscode een fundament voor betere, en vooral: effectievere samenwerkingsverbanden. Het geeft ons een vaste taal. Woorden en modellen om samen te beoordelen of samenwerkingen beter of anders moeten, welk type samenwerking er past bij de situatie. Maar de code geeft ook houvast en argumenten als je moet concluderen dat een voorgenomen samenwerking in deze vorm vooral tot gedoe en frustratie zal leiden.

Dit boek is een gereedschapskist en een gebruiksaanwijzing voor iedereen die zich verantwoor­delijk voelt voor de kwaliteit van de samenwerking. Van bestuurders tot procesleiders, van verkenners tot projectmanagers. Voor P2 is het bijzondere dat we daarmee ook onze eigen toepassingen kunnen uitwerken. Zo hebben we voor LIFE IP Deltanatuur, op basis van De Samenwerkingscode, met Martijn Daalder De Schakelbak ontwikkeld. Met De Schakelbak kan je op een transparante manier samenwerkingsverbanden beoordelen, verbeteren én ontwerpen!

 

Training 'Regisseur van de Samenwerking'

Net als Martijn delen wij bij P2 graag onze aanpak, onze kennis en methodes. Onder het motto Regisseur van de Samenwerking bieden we daarom een nieuwe meerdaagse trainingen aan voor het toepassen van deze methodiek, altijd met het oog op de casus van de deelnemers zèlf. Zo’n training kan worden uitgebreid met allerlei vormen van intervisie en praktijkbegeleiding.

Klankbord of partner

De Samenwerkingscode: voor ons werkt het al. Nu nodigen we jou uit om je te verdiepen in De Samenwerkingscode. Laat de code maar eens los op jouw vragen, ervaringen en uitdagingen. En als je een klankbord of partner zoekt om het een slag verder te brengen dan ben je bij ons van harte welkom!

 

Erna Hollander en Hans-Peter Westerbeek