Transformeren naar een duurzame voedselketen

Transformeren naar een duurzame voedselketen

Waardecreatie, innovaties en samenwerking organiseren en realiseren met private en publieke partijen voor een toekomstbestendig voedselsysteem.

We hebben met elkaar de verantwoordelijkheid om te werken aan verduurzaming, innovatie, biodiversiteit, minder verspilling, eerlijke & veilige voeding en bescherming van het ecosysteem. Hiervoor zijn in de hele voedselketen stappen nodig om deze complexe transitie te realiseren. Alleen met elkaar kom je hierin verder.

Echte verandering realiseren vraagt om samen werken aan oplossingen. In Nederland ontstaan bijna alle vernieuwingen doordat meerdere partijen samenwerken. Publieke als private organisaties treden toe in nieuwe initiatieven, op zoek naar sterke verbindingen en waar innovaties en waardecreatie gerealiseerd kunnen worden. Maar hoe zorg je ervoor dat je een kansrijk initiatief tot leven brengt?

Samenwerken zit in ons bloed

De noodzaak is er om samen te werken, maar in de praktijk blijkt het lastig om initiatieven met meerdere partijen succesvol van de grond te krijgen. Belangen kunnen sterk uiteen liggen, andere talen worden gesproken of er is nog een grote onzekerheid over wat de samenwerking gaat brengen. Bij P2 voelen we ons thuis in deze complexiteit en werken we dagelijks aan samenwerkingen tussen publieke en private partijen.

Afhankelijk van de vraag, de stakeholders en omgeving bepaalt P2 de juiste instrumenten om te zetten vanuit project-, proces-, en programmamanagement. P2 is grondlegger van het vakgebied procesmanagement in Nederland. Kern van procesmanagement is om een beweging in gang te zetten waarbij draagvlak en haalbaarheid zich samen ontwikkelen. Uitgangspunt is de opgave met de juiste mechanismen goed ingericht en bestuurd kan worden. Net als bij een projectaanpak kent de procesaanpak afzonderlijke stappen, eigen vaardigheden en instrumenten en belangrijke keuzemomenten.

Samen kan het wél

We helpen je graag met de volgende stap een duurzame voedselketen. We begeleiden complexe samenwerkingen, realiseren duurzaamheidsopgaven binnen de keten en faciliteren consortium-vorming. Met respect voor ieders belang, op zoek naar een win-win situatie voor alle betrokkenen. Vanuit onze overtuiging: samen kan het wel.

  

Praktijkvoorbeelden

Zo helpen we Avebe bij het versnellen van de eiwittransitie

Zo helpen we Avebe bij het versnellen van de eiwittransitie

Als wereldwijde marktleider in aardappelzetmeel kiest de Coöperatie Koninklijke Avebe voor een duurzame koers vooruit. Door het isoleren van plantaardig eiwit uit aardappelsap, voorheen een afvalstroom, speelt Avebe sinds enkele jaren opnieuw een leidende rol in de snel groeiende markt van vleesvervangers. Het vinden van de juiste balans tussen winst maken, het milieu en mensen is hierbij leidend. Om in deze dynamische markt een leidende rol te kunnen blijven behouden, is snelheid en efficiency in projecten een belangrijke voorwaarde voor succes. P2 helpt Avebe op meerdere fronten om projectmatig werken duurzaam te verankeren in de organisatie.

Lees meer
Zo bouw je een experience center met Amsterdamse roots!

Zo bouw je een experience center met Amsterdamse roots!

Heineken is de op één na grootste bierbrouwer ter wereld. Het bedrijf brouwt wereldwijd vele biersoorten onder diverse merken. Maar het merk Heineken is en blijft haar vlaggenschip. Hét merk dat in 1864 in Amsterdam werd geboren en die stad nooit meer heeft verlaten

Lees meer

Wij werken o.a. voor

provincie limburg2
Gemeente Eindhoven
logo overijssel
Regio Arnhem Nijmegen
rr logo
Gemeente Enschede
programma rijke waddenzee
Kommune Norddjurs
Klop Beheer
Natuurmonumenten
Food Center Amsterdam
Swinkels Family brewers