Realiseren van projecten op gebied van duurzaam produceren

Realiseren van projecten op het gebied van duurzaam produceren

Complexe projecten op gebied van duurzaam produceren, zoals verpakkingen, CAPEX, digitalisering, innovatie en new product development in beweging brengen met impact die blijvend is voor een betere toekomst

De ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming, innovatie en digitalisering vragen van bedrijven in de foodsector om wendbaarheid, daadkracht en aanpassingsvermogen. Alleen dan maak je met elkaar duurzame ambities waar. Maar hoe realiseer je dat in complexe opgaven met uiteenlopende belangen van verschillende stakeholders binnen je organisatie?

Het gaat niet vanzelf

Vaak lopen er meerdere projecten tegelijkertijd en zijn er veel verschillende stakeholders; zowel binnen als buiten de organisatie, met tegenovergestelde belangen en emoties. Het managen van een programma of project is hierdoor complex geworden. Deze complexiteit kan verlammen, vertragen, weerstand of op het oog onoverbrugbare conflicten opleveren. Maar falen is geen optie!

Anders denken en doen

Wij zijn doeners. Wij vertalen een visie en ambitie naar concrete plannen, wij organiseren en structureren, en helpen jouw organisatie om duurzame ambities daadwerkelijk te realiseren. Door te kijken, te luisteren en te organiseren brengen wij mensen in beweging om het gewenste resultaat met elkaar te halen. Onze rugzakken zijn rijk gevuld met methodieken en vaardigheden zoals project-, proces-, en programmamanagement. We brengen een frisse blik van buitenaf. Door onze mensgerichte aanpak zijn we in staat om verbindingen te leggen en bieden perspectief door continu de puzzelstukjes in het grotere plaatje te leggen.

Spreken dezelfde taal 

We kennen de brede wereld van Food, spreken de taal van bedrijven én overheden, en kijken altijd integraal naar het vraagstuk. Op het snijvlak van processen, mensen en technologie bewegen wij soepel tussen verschillende organisaties, disciplines en management lagen. We hebben expertise op gebied van duurzaam produceren, zoals CAPEX, verpakkingen, digitalisering, innovatie en new product development.

Samen werken aan draagvlak en blijvend resultaat

Met de verschillende stakeholders binnen en buiten een organisatie creëren we draagvlak en realiseren we een blijvend resultaat. Wij geloven namelijk in de kracht van samenwerken om het onmogelijke mogelijk te maken. Zonder het gewenste resultaat uit het oog te verliezen, staren we ons niet blind op alleen het doel. We zorgen ervoor dat de weg ernaar toe gedragen wordt en we managen ook de inrichting en de dynamiek van de samenwerking. Want alleen dan komen doelen binnen bereik. We maken het verschil door in onze rol als projectleiders gevoel, lef en creativiteit in te brengen. Zodat de meest complexe projecten tóch kunnen lukken: door realisatiekracht, verandervermogen en verbindingskracht te brengen. En blijvend resultaat boeken voor jou en de wereld om ons heen.

Wil je meer weten? Neem dan contact op met Sonja Zuijdgeest.

 

 

Praktijkvoorbeelden

Hoe creëer je vertrouwen in een complex recycleproject?

Hoe creëer je vertrouwen in een complex recycleproject?

Euro Pool System is de toonaangevende logistieke aanbieder van herbruikbare verpakkingen in de Europese versketen. Met haar kratten optimaliseert Euro Pool System niet alleen de keten; het bedrijf bouwt ook verder aan een duurzame toekomst. De organisatie staat aan de vooravond van een belangrijke duurzame stap: het hergebruik van haar oude kratten voor de productie van nieuwe kratten.

Lees meer
Zo werk je aan duurzame groei en waardecreatie

Zo werk je aan duurzame groei en waardecreatie

Met het aanbieden van betrouwbare, relevante en voedzame zuivelproducten levert FrieslandCampina een bijdrage aan het veiligstellen van de voedsel- en nutriëntenzekerheid. De purpose van FrieslandCampina – nourishing by nature – staat voor betere voeding voor consumenten in de wereld, goede inkomsten voor haar boeren, nu en in de toekomst. Onderdeel van hun strategie ‘route 2020’ die bouwt aan duurzame groei en waarde creatie, is het ontwerp van een toekomstbestendige DOMO-fabriek in Beilen met de meest innovatieve sproeidroger ter wereld.

Lees meer

Wij werken o.a. voor

provincie limburg2
Gemeente Nijmegen
Gemeente Leiden
Gemeente Amsterdam 6
Gemeente Enschede v2
gemeente tilburg
IPO Interprovinciaal Overleg
Provincie Zuid Holland
ILT Inspectie Leefomgeving en Transport
Kommune Norddjurs
Food Center Amsterdam
Koninklijke De Heus Voeders