Zo helpen wij Nutricia-vestigingen met samenwerken

Zo helpen wij Nutricia-vestigingen met samenwerken

Als je in verschillende fabrieken en landen produceert voor een internationale markt, is goede samenwerking cruciaal. Daarom wil Nutricia Advanced Medical Nutrition optimale harmonisering van werkprocessen en systemen. 

Onze experts
Onze experts

De afdelingen productontwikkeling van de Nutricia locaties Zoetermeer, Wageningen en Cuijk zijn sinds 2013 gehuisvest in het nieuwe Nutricia Innovatiecentrum in Utrecht. Productontwikkeling Liverpool is in Engeland gebleven. Om dan goed en efficiënt samen te werken, is harmonisatie in werkprocessen en systemen nodig.

Met die opdracht is Sonja Zuijdgeest aan de slag gegaan met de verschillende teams. Samen met experts uit deze teams heeft Sonja de bestaande werkprocessen en systemen schematisch in beeld gebracht. Een helder en gemeenschappelijke vertrekpunt dat resulteerde in een concreet plan van aanpak voor verdere harmonisatie.

Van plan naar actie

Vanuit het plan konden specialisten van de verschillende afdelingen de processen en werkwijze per deelonderwerp optimaliseren en harmoniseren. Als programmamanager ondersteunden Sonja en Jolanda Kroon de medewerkers, zorgden voor overzicht, organiseerden effectieve besluitvorming, en begeleidden het proces.

Het integrale overzicht van werkprocessen heeft de samenwerking en afstemming tussen locaties sterk verbeterd.