Samenwerken aan de Maatschappelijke agenda van Hardinxveld-Giessendam (MAG)

Samenwerken aan de Maatschappelijke agenda van Hardinxveld-Giessendam (MAG)

Wat zijn de belangrijkste maatschappelijke vraagstukken in Hardinxveld-Giessendam en hoe kun je daar samen met inwoners, verenigingen, vrijwilligers en professionele maatschappelijke organisaties aan werken? 

Onze experts
Onze experts

Dat doet de gemeente Hardinxveld-Giessendam met de MAG (de maatschappelijke agenda Hardinxveld-Giessendam). Vanuit de overtuiging: beleid maak je samen en niet vanachter het bureau maar van buiten naar binnen! 

Ine van den Hurk en Ellen Boschker voerden samen met de Gemeente deze opdracht uit.

De startsituatie werd opgehaald. Een foto met een verzameling aan cijfers en gegevens over het wonen en leven in Hardinxveld-Giessendam. Dat waren de feiten. Daarna In gesprek gegaan met de bewoners om te checken of de cijfers ook klopte met de beleving buiten. 

Tijdens een bijeenkomst met inwoners, verenigingen en maatschappelijke organisaties hebben we de belangrijkste vraagstukken gepresenteerd. Die brachten we samen terug naar top acht, door een beroep te doen op de creativiteit van de deelnemers. Deze acht maatschappelijke vraagstukken vormen de komende jaren de MAG (Maatschappelijke Agenda Hardinxveld-Giessendam). 

Voor zowel de gemeente als voor de inwoners was en is dit een nieuwe manier van werken. Van buiten naar binnen werken, loslaten en samen doen!