Hoe P2 helpt om mensen met talent weer aan het werk te krijgen
strategie
strategie
Realisatie
realisatie
Food
food

Hoe P2 helpt om mensen met talent weer aan het werk te krijgen

Hoe kan het toch dat we ons in Nederland zo inspannen om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te krijgen maar daar niet in slagen? Dat is talentverspilling!

Daarom is de Initiatievenfabriek van P2 medeoprichter van Verspild Talent: een initiatief van ondernemers, kennisinstellingen, werk- en ontwikkelbedrijven en de overheid. Door (nieuwe) business te ontwikkelen gaan we talentverspilling tegen. Vanuit het hart en vanuit verantwoordelijkheid voor elkaar en de maatschappij. Bekijk hier het filmpje van Verspild Talent.

Iederéén wil van betekenis zijn

Vanuit de Initiatievenfabriek werken Monique de Leeuw en Ellen Boschker om mensen aan het werk te krijgen. We willen kijken naar iemands talenten, niet z’n beperkingen. Iedereen wil en kan tenslotte van betekenis zijn. In het Veghelse innovatiecentrum THREE-SIXTY zetten we in op drie doelstellingen:

  • we willen met ondernemers (nieuwe) business en de inzet van talenten realiseren;
  • we onderzoeken de aanpak en maken de onderliggende businessmodellen zichtbaar;
  • we faciliteren ontmoetingen en bieden inspiratie voor iedereen die een einde wil maken aan talentverspilling.

Het resultaat?

Dat mensen weer van betekenis kunnen zijn en dat ondernemers toegang krijgen tot meer talent. Bovendien zullen de maatschappelijke kosten verbonden aan onvoldoende arbeidsinzet fors afnemen.

Naast onze Initiatievenfabriek zijn de initiatiefnemers van Verspild Talent: WeenerXL, WSD, IBN, Hutten, Start Foundation, Universiteit van Tilburg, Rabobank Veghel-Uden, Stichting AANtWERK en Beagle Brabant.