Hoe maak je TenneT-projectmanagers sterker en laat je ze werken met plezier?

Hoe maak je TenneT-projectmanagers sterker en laat je ze werken met plezier?

TenneT zorgt dat elektriciteit beschikbaar is als jij het nodig hebt. Daar is een uitgebreide infrastructuur voor nodig en die vraagt onderhoud en uitbreiding. Als consumenten merken we van de meeste projecten weinig; terwijl we - als ze er niet waren - in het donker zouden zitten.

 

Onze experts
Onze experts

Om dat te voorkomen, wil TenneT investeren in haar projectmanagers. Niet met methoden en structuren, maar door te ontwikkelen in competenties. Van rationeel naar relationeel projectmanagement.

Relationeel?

Ja, want dit is mensenwerk. En waar mensen beter kunnen samenwerken, verlopen projecten beter. Sanne van Deursen, Roelof van der Weg en Titus Bekkering gingen de uitdaging aan en ontwikkelden een programma voor vijftig projectleiders.

Uitgangspunten: de acht hoofdcompetenties voor projectleiders van TenneT, korte bijeenkomsten, de praktijk centraal en individuele leervragen als startpunt. In de uitvoering sloten Henk Hagenberg en Peter van der Maas aan bij het TenneT-P2-team.

Ander gevoel, meer plezier

Klantgerichtheid, leiderschap, daadkracht, veerkracht en lef: een greep uit de competenties die de projectleiders gingen ontwikkelen. Met een ‘ist’ en een ‘soll’ situatie, maatwerktrainingen, coaching en werksessies om het niet alleen te ‘hebben over’, maar het direct toe te passen, hebben we een afwisselend programma neergezet.

Het gevolg: projectleiders voelen dat ze steviger in hun schoenen staan en ze hebben ook nog eens meer plezier in hun werk!

Bekijk ook het filmpje over deze case.