Webinar 'Duurzaam produceren in de foodsector'

Webinar 'Duurzaam produceren in de foodsector'

Donderdag 15 april 2021

15.30 - 17.30 uur

In de foodwereld speelt verduurzaming een steeds crucialere rol. We willen met z’n allen minder voedsel verspillen, duurzamere verpakkingen gebruiken, CO2 reduceren en minder water gebruiken. P2 was nieuwsgierig naar de status van duurzaam produceren in de Foodsector en peilde voor welke uitdagingen de foodsector in Nederland staat. De uitkomst: De ambities zijn er maar de resultaten blijven achter. Als we de duurzaamheidsdoelstellingen willen realiseren zal er meer inzet van de bedrijven moeten zijn. .

Leren van koplopers

Maar hoe pak je dat nou aan binnen je eigen organisatie? Deze vraag was de aanleiding om een webinar te organiseren. Wat zijn interessante en leerzame handvatten van organisaties die we als koplopers mogen bestempelen. We gaan niet alleen in op de benchmark maar bieden ook ruimte voor twee voorbeelden uit de praktijk. Hoe werken interessante organisaties als Avebe en Yoghurt Barn aan hun duurzaamheidsdoelstellingen? En er is ruimte om elkaar te inspireren en ervaring uit te wisselen.

Sprekers

Barbara Huneman, Director Energy & Public Affairs Avebe

Barbara is een ervaren rot als het gaat om circulaire economie. Bij uiteenlopende organisaties als de Provincie Groningen en Akzo Nobel vervulde zij verschillende rollen rond verduurzaming. Bij AVEBE is ze nu verantwoordelijk voor verduurzaming. AVEBE richt zich niet alleen op het winnen van aardappelzetmeel maar ook op het verwaarden van reststromen, zoals eiwitten uit de aardappel. Hoe AVEBE innovatie koppelt aan winst maken en goed zijn voor het mens en milieu weet Barbara als geen ander te vertellen.

Wouter Staal, Founder & CEO Yoghurt Barn

Wouter heeft de ambitie om mensen te inspireren in zijn weg naar een groenere planeet. Hij leidt één van de eerste klimaat positieve bedrijven en is recent met Yoghurt Barn B-corps  gecertificeerd. Als je op zoek bent naar een gedreven CEO die het verschil maakt, dan is het de moeite waard om naar Wouter zijn verhaal te luisteren!

Aanmelden

Je kunt het webinar bijwonen door je hieronder aan te melden. Er zijn geen kosten aan het webinar verbonden. Je ontvangt van ons dan tijdig de link voor deelname aan het webinar. Wil je ook het benchmarkrapport ontvangen, klik dan hier.

Meld je aan