Verdiepingsdagen Verbindend Onderhandelen
Verdiepingsdagen Verbindend Onderhandelen

Verdiepingsdagen Verbindend Onderhandelen

13 oktober en 17 november 2022

We hebben ook in 2022 weer twee verdiepingsdagen in petto waarin je samen met vakgenoten weer even ondergedompeld wordt in één van de essenties van de Mutual Gains Approach en hoe deze in de praktijk toe te passen. Samen met ervaren Verbindend Onderhandelaars van P2 hebben jullie de tijd om ervaringen en kennis uit de dagelijkse praktijk te delen, eigen vraagstukken of een casus in te brengen en deze te behandelen. Met alle valkuilen, mogelijke manieren om deze te vermijden én de vertaalslag naar je eigen handelingsperspectief als procesbegeleider of deelnemer in een proces. We hebben een kunstzinnig avondprogramma toegevoegd om ook op een andere manier dan via theorie te reflecteren en je te laten inspireren op je eigen handelen. De twee thema’s:

13 oktober 2022: Belangen, behoeften en waarden herkennen én ermee werken

Door Marja van Schie en Femke Vergeest

Waarden zijn nauw verbonden met wie we zijn, met onze identiteit én aspecten van de wereld die we koesteren. Waarden zul je niet snel ‘opgeven’, want dat voelt als een deel van jezelf. Daarmee zijn waarden voor mensen niet ‘onderhandelbaar’, maar wél bespreekbaar. Sterker nog, waarden zitten soms zó in de weg dat het gesprek over belangen die daar uit voort komen niet eens meer gevoerd kan worden. Het (h)erkennen van onderliggende waarden helpt in onderhandelingsprocessen, zeker waar diep gewortelde waarden zichtbaar worden in heftige emoties. Streven naar gedeelde waarden, zoals bijvoorbeeld een beroep doen op gemeenschapszin, is makkelijker gezegd dan gedaan. In deze verdiepingsdag bieden we je handelingsperspectief: je vertrekt met een aangevuld repertoire aan mogelijkheden om hier het hoofd aan te bieden en effectief mee te werken.

17 november 2022: Duurzame samenwerkingsrelaties

Door Paul Manders en Ester de Bever

Met een goed onderhandelingsproces, leg je ook de basis voor een duurzame samenwerkingsrelatie. Zo’n duurzame samenwerking/relatie komt niet uit de lucht vallen. Daar moet je aan werken: je moet iets opbouwen, onderhouden en soms herstellen. Welke rol spelen individuele, persoonlijke karakters in een relatie? En wat betekent die relatie voor de toekomst? Je komt elkaar immers altijd wel weer tegen. Een goede samenwerking (relatie) geeft je proces vaart en vergroot het werkplezier!

Praktische informatie

De verdiepingsdagen zijn los van elkaar te volgen en kosten € 800 per dag, exclusief BTW. Boek je beide dagen, dan krijg je korting op het totale bedrag en betaal je € 1.500. De dagen zijn inclusief een kunstzinnig avondprogramma en eten.

Meer informatie over het definitieve programma volgt begin juni. Reserveer nu alvast de data in je agenda! Wil je je direct aanmelden? Dat kan!

Klik hier om je aan te melden voor de verdiepingsdag op 13 oktober 2022.


Klik hier om je aan te melden voor de verdiepingsdag op 17 november 2022.