Training Verbindend Onderhandelen 23 en 24 november

Training Verbindend Onderhandelen 23 en 24 november

De wereld om ons heen verandert in hoog tempo

Als professional sta je midden in een samenleving in transitie die om nieuwe manieren van (samen)werken vraagt. De participatiemaatschappij? Die is er al: publieke stelsels kantelen, de kracht is aan klein, iedereen mag het zeggen. Beweeg mee in deze transitie en werk op een manier die daarbij past. Doe meer ervaring op met Verbindend Onderhandelen tijdens onze training. 

Je pakt het anders aan

Verbindend Onderhandelen gaat uit van wederzijdse winst. Je denkt vanuit belangen in plaats van standpunten. Je vergroot de taart voor je hem verdeelt. Zo krijg je consensus in plaats van een compromis. De training is bij uitstek geschikt als je te maken hebt met complexe opgaven en onderhandelingen waar partijen met verschillende belangen aan tafel zitten.  In de training ervaar je hoe mensen reageren in onderhandelingssituaties. Zelfs voor doorgewinterde onderhandelaars is het een eyeopener om te zien hoe sterk mensen denken in standaardpatronen. En hoe moeilijk het is om die patronen overboord te zetten. Je ontdekt via theorie en praktijk, en met je eigen casus, hoe Verbindend Onderhandelen ruimte creëert.

De training is gebaseerd op de Mutual Gains Approach (Wederzijdse Winst Benadering), ontwikkeld door Harvard University en het Massachusetts Institute of Technology.

Voor wie is de training interessant? 

  1. Strategie-, en beleidsmedewerkers van overheden en semioverheidsorganisaties die regelmatig bij onderhandelingsprocessen betrokken zijn;
  2. Projectleiders die zich bezighouden met gebieds ontwikkeling;
  3. Managers die voor een opgave staan waarbij veel partijen betrokken zijn (die misschien al stevige standpunten hebben ingenomen);
  4. Managers die initiatieven tot stand brengen waarbij meerdere partijen (ook bedrijfsleven) moeten samenwerken omdat zij het initiatief alleen niet kunnen realiseren.

De trainers

De training wordt gegeven door Marja van Schie en Femke Vergeest. Zij zijn ervaren in het leiden van onderhandelingsprocessen via Verbindend Onderhandelen. Tijdens deze training putten zij volop uit eigen ervaring.

Praktische informatie

Datum

De tweedaagse basistraining is op 23 en 24 november 2017. 

23-11: 9.00 - 21.00 uur 

24-11: 9.00 - 16.00 uur

 

 

Kosten

€ 1.090 per deelnemer, exclusief BTW, inclusief materialen, maaltijden en het boek ‘Het kan wel!’ 

Locatie

P2  | Slotselaan 6-8 | 5328 ER  ROSSUM

Upload de folder, klik hier.

 

 

Meld je aan