P2 presenteert 'best practice Sloterdijk'  tijdens Projectmanagement Parade

P2 presenteert 'best practice Sloterdijk' tijdens Projectmanagement Parade

Hoe werk je samen met alle partners aan de gebiedsontwikkeling van een uniek werkgebied in Sloterdijk?

De Projectmanagement Parade is het grootste congres voor de Projectmanagement community in Nederland. Dit initiatief van IPMA Nederland, hét platform voor projectmanagement in Nederland, behandelt jaarlijks een breed spectrum aan actuele ontwikkelingen, uitdagingen en best practices. Van, voor en door de Project Professional. Gerben Vat van P2 verzorgt tijdens dit congres een sessie over de gebiedsontwikkeling Sloterdijk.

Gebiedsontwikkeling Sloterdijk

Ten westen van station Sloterdijk in Amsterdam ontstaat een nieuw stuk stad. Nu nog met name laagwaardige bedrijvigheid, maar straks een bruisend gebied volop met cultuur en ruimte voor maakbedrijven, maar ook ruimte voor circulaire chemie en zelfs kunst. 

De opgave is om de beschikbare ruimte zo slim mogelijk in te richten en geschikt te maken voor toekomstige ontwikkelingen. Ook krijgen de ambities van Amsterdam op het gebied van duurzaamheid en circulariteit een plek. Daarnaast komen er in Sloterdijk de komende jaren zo’n 5000 woningen bij. Samen met de provincie, gemeenten, ondernemers, havengebied Amsterdam werkt P2 aan de gebiedsontwikkeling van Sloterdijk. Gerben Vat neemt de deelnemers van de Projectmanagement Parade mee in hoe we met alle partners de omslag maken naar adaptief en flexibel ontwikkelen, de mensen meekrijgen in het project en succesvol koers houden naar resultaat.