Rotterdam Centraal geopend

Rotterdam Centraal geopend

De verbouwing van Rotterdam Centraal is gereed. Na jaren van intensief bouwen opent één van de grootste stations van Nederland over twee maanden officieel haar deuren. De samenwerkende partijen, het ministerie van Infrastructuur en Milieu, de gemeente Rotterdam, ProRail en NS zijn klaar met deze stationsvernieuwing en dat wordt gevierd met reizigers en publiek.

Veel opgeleverd

Afgelopen jaren zijn veel belangrijke nieuwe onderdelen van het station opgeleverd; de brede reizigerspassage, de nieuwe winkels, het stationsdak met zonnepanelen, de ruime stationshal met groot LED-scherm, de vernieuwde fietserstunnel, de ondergrondse parkeergarage en de fietsenstalling en de perrons met de nieuwe betegeling en het nieuwe zitmeubilair.

Grootste stationsvernieuwing

Veel partijen werken samen met NS aan de grootste stationsvernieuwing in Nederland sinds het bestaan van de spoorwegen. En dat is in 2014 precies 175 jaar geleden. Dat maakt de opening van Rotterdam Centraal extra feestelijk. Stations worden nu klaargestoomd voor de toekomst met meer ruimte en comfort. Van de tientallen nieuwe Nederlandse stations die de komende jaren worden geopend, is Rotterdam het eerste.

Twee p2 ers in de personen Leon van Hoof en Leo Kramer waren betrokken bij dit complexe project. p2 is trots op het resultaat.

Meer lezen over dit project?