Pitstop Omgevingswet 7 september

Pitstop Omgevingswet 7 september

De nieuwe Omgevingswet komt eraan. Andere regelgeving die veel zaken een stuk gemakkelijker moet maken.

Om daar succesvol invulling aan te geven moet de overheid volgens Minister Schultz van Haegen, wel anders gaan werken: “Minder regelsturing, ja, mits-denken, integraal werken, omgaan met verschillende belangen en onzekerheid, participatie, zoeken naar oplossingen”. 

Dus wordt er vol ingezet op cultuur- en verandertrajecten of vaardigheidstrainingen. Toverwoorden om de noodzakelijke beweging in gang te zetten. Of niet? Hoe zorg je voor échte verandering in denken en doen? Tijdens onze Pitstop Omgevingswet op 7 september gaan we dan ook aan de slag met: 

Het Cultuurvraagstuk 

Wat gaan we doen?

Tijdens onze pitstop draait het om leren en inspireren. Daarvoor hebben we Paul Iske (Hoogleraar Open Innovatie aan de Universiteit van Maastricht) uitgenodigd. Hij laat ons deze middag de kracht ervaren van ‘leren door te doen’. Bovendien zal hij, als oprichter van het Instituut voor Briljante Mislukkingen ons ‘de waarde van fouten maken’ laten inzien. Je ontmoet deze middag een aantal relaties van P2 die net als wij in de praktijk intensief bezig zijn met de implementatie van de Omgevingswet. Zoveel praktijkervaring van verschillende organisaties, onderlinge dialoog en inspiratie in één pitstop, levert ongetwijfeld verrassende inzichten op! 

Benieuwd naar het inzicht van onze collega Peter Prins? Lees alvast deze blog

Programma

14.30 uur - Ontvangst 

15.00 uur - Bekijk het eens door een andere bril –door Paul Iske

Praktijk centraal – hoe wordt de veranderopgave door verschillende organisaties opgepakt? 

17.30 uur - Delen van inzichten 

17.45 uur – BBQ 

Praktische informatie

Aanmelden kan bij deborah.stahlecker@p2.nl of via onze site. We ontvangen je graag op donderdag 7 september in Slot Rossum (Slotselaan 6-8 in Rossum).

Je bent die middag onze gast. Er zijn geen kosten voor deelnemers, maar we willen wel graag afspreken dat opgeven ook deelnemen betekent. 

We zien ernaar uit!

 

Meld je aan