Conferentie 3 april 2020

Conferentie 3 april 2020

DE POLARISATIE VOORBIJ VOOR DUURZAME OPLOSSINGEN

'HOW TO GET BEYOND ANGER AND POLARISATION IN SOCIETY’

 

Let op: extra informatie in verband met het coronavirus (covid-19). 

In 2019 waren er meer demonstraties dan ooit in de jaren er voor. Vorig jaar zijn 126 wethouders afgetreden of weggestuurd. En meer dan een vijfde van onze bestuurlijke coalities strandde voortijdig. Gezonde conflicten kunnen verandering teweeg brengen en energie geven, maar wanneer ze uitmonden in een patstelling en leiden tot polarisatie, lossen we de problemen niet op. Hoe kan het anders?

Het kan echt anders 

Want dat zou je bijna vergeten. Dat er ook veel mensen zijn die het anders willen. En die het beter willen doen. Dat is niet makkelijk, maar het kan wel!

Tijdens de conferentie op vrijdag 3 april 2020 laten we voorbeelden uit de praktijk zien, hoe bestuurders, professionals en burgers hierin samen optrekken. Succes behalen, fouten maken en leren hoe het beter kan. Ondersteund door de wetenschap die over de individuele cases heen kan kijken en kan zien wat wel goed werkt. In de diverse hands-on workshops ga je zelf aan de slag met werkvormen of verdieping rond een actueel thema of kan je je eigen casus bespreken met een expert. Aan het einde van de dag ga je naar huis vol inspiratie, nieuwe inzichten, praktische handvatten en ideeën hoe het anders kan.

Direct naar:

 

Voor wie

Voor bestuurders en politici van landelijk tot lokaal, beleidsmedewerkers in gebieds-, veiligheids of sociale opgaven, bestuursadviseurs, mediators en beleidsbemiddelaars. In deze conferentie wordt zowel Engels als Nederlands gesproken.

 

Het programma

We hebben een afwisselend, hands-on programma samengesteld met sprekers uit binnen- en buitenland. We starten met een plenair gedeelte waarin Kenneth Cloke, Albertine van Vliet en Reinier van Lanschot met ons in gesprek gaan over polarisatie, rol van de politiek en de evolutie van democratie. Tijdens het panelgesprek met o.a. Mariëtte Hamer wordt besproken hoe zij polarisatie ervaren in hun organisatie of omgeving en welke manieren zij zien om daar voorbij te geraken. In de workshopronde kun je kiezen uit diverse worskhops, gegeven door experts uit het veld. In de middag gaan we weer plenair verder. Ook volgt er nog een workshopronde. Heb je een casus die je graag één-op-één met een expert wil bespreken, dan heb je daar in de middag gelegenheid voor. Voorafgaande aan de workshoprondes is er ook een pauze ingepland voor koffie& thee en het lopen naar de workshopzalen. 

Overzicht programma Aanmeldbutton4

 

 Plenaire sprekers

  • Kenneth Cloke, is director of the Center for Dispute Resolution, mediator, arbitrator, coach, consultant and trainer specializing in communication, collaborative negotiation, dialogue, resolving disputes, and designing preventative conflict resolution systems. He has done conflict resolution work in over 20 countries, published 15 books on conflict resolution, and was founder and first President of Mediators Beyond Borders. 
  • Albertine van Vliet, studeerde culturele antropologie en sociale geografie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Zij heeft in Nederland vele politieke en bestuurlijke functies bekleed. Zo was zij gemeenteraadslid in Apeldoorn, jarenlang dijkgraaf bij waterschap Veluwe en 10 jaar lang burgemeester van Amersfoort. Daarna heeft zij in vijf verschillende gemeenten als waarnemend burgemeester gefungeerd en bij fusies partijen samengebracht. Albertine Van Vliet heeft  diverse nevenfuncties. Zo is zij voorzitter van Jantje Beton en is zij lid van verscheidene andere besturen, waaronder (tijdelijk) lid van de Raad voor het Openbaar Bestuur.
  • Reinier van Lanschot, studeerde commercieel recht aan de Universiteit van Amsterdam. Hij gaf zijn baan op om mee te doen aan de Europese verkiezingen. Sinds 2019 is hij co-president van de Europese politieke partij Volt. Reinier won bij de verkiezing voor het Europees Parlement in 2019 ruwweg 2 % van de stemmen. Hij won deze stemmen op basis van de overtuiging dat politiek de nationale grenzen zou moeten overstijgen: “It is time to bring politics to a European level. It is time for Volt.”
  • Mariëtte Hameris een voormalig Nederlands politica en sinds 2014 voorzitter van de Sociaal Economische Raad (SER). Voor haar politieke loopbaan was ze onder andere hoofd van de afdeling Strategisch Beleid en Beleidsverkenningen bij de directie Hoger Beroeps Onderwijs van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en directeur van een instelling voor volwassenenonderwijs in Zuid-Holland. Hamer was in 1984 de oprichter en eerste voorzitter van de Landelijke Studenten Vakbond, de LSVb. In 2019 won zij de Joke Smitprijs. 

De workshops

Zowel in de ochtend als in de middag kun je kiezen uit diverse workshops.

overzicht workshops klein3

Klik hier voor het totale overzicht van alle workshops. Na aanmelding voor de conferentie ontvang je een mail waarin je kunt aangeven welke workshops je wilt bijwonen.

  -------------------------------------------------------------

 

Praktisch

Locatie:  Akoesticum, Nieuwe Kazernelaan 2 in Ede. 

Datum:   3 APRIL 2020 VAN 09.00 – 17.30 UUR 

Kosten : € 95,- per deelnemer exclusief btw (€ 114,95 inclusief btw). Studenten kunnen gratis deelnemen. Er is een beperkt aantal plaatsen.

Bereikbaarheid: de locatie ligt op 2 minuten lopen van station Ede-Wageningen en biedt volop parkeergelegenheid.

Heb je vragen? We beantwoorden ze graag op  event@p2.nl

Download het programma in pdf

  -------------------------------------------------------------

 

aankondiging op website verplaatsen conferentie2

 

Organisatie

P2 organiseert deze conferentie in samenwerking met het MGA-netwerk, WesselinkVanZijst, Antea Group, Doedemocatie, Centrum voor Conflicthantering en Public Mediation Programme van Universiteit van Amsterdam

Logos partners2.

 

Aanmelden

Aanmelden voor deze conferentie kan via onderstaand formulier. We rekenen dan op je komst. Mocht je onverwachts toch verhinderd zijn, kan je je tot uiterlijk 26 maart 2020 kosteloos afmelden. Daarna is restitutie niet mogelijk. Uiteraard mag je ook een collega in jouw plaats laten gaan.

Na het invullen van het aanmeldingsformulier, word je direct doorgestuurd naar de betalingsmethode om het bedrag (€ 114,95 inclusief btw) te voldoen via Internetbankieren. Alleen na betaling is je aanmelding definitief. Je ontvangt binnen enkele dagen een bevestigingsmail met daarin de mogelijkheid om je voorkeur voor de workshops te registreren.

Meld je aan