Kom je naar onze workshops LOMD 2016?

Kom je naar onze workshops LOMD 2016?

De Landelijke Omgevingsmanagementdag (LOMD) is dé landelijke netwerkbijeenkomst voor omgevingsmanagers. Op die dag staat de ontwikkeling van het vak omgevingsmanagement centraal. Jaarlijks bezoeken meer dan 400 omgevingsmanagers, projectmanagers, gebiedsmanagers en communicatieadviseurs van overheid en marktpartijen de LOMD.

Op donderdag 23 juni 2016 vindt de zesde editie plaats in 1931 Den Bosch en ook nu is de organisatie in handen van het Platform Omgevingsmanagement (POM).

 

p2 heeft ook dit jaar weer een inhoudelijke bijdrage in de vorm van 2 workshops aan de hand van cases. 

Lessen van bewoners in Lent en Overdiepse Polder

We hebben, als omgevingsmanagers in Nederland, theorieën over stakeholdermanagement, onderhandelstrategieën, verkeersmanagement, communicatie, etc. Maar hoe beleven de bewoners het, die dit allemaal moeten ondergaan? En wat kunnen wij hiervan leren in volgende projecten?

Karsten Schipperheijn was omgevingsmanager voor het project Ruimte voor de Waal en Maartje Thijssen voor het project Overdiepse Polder. Allebei beeldbepalende projecten in het programma Ruimte voor de Rivier én recent opgeleverd. We vroegen bewoners in deze projecten naar hun beleving van het hele traject. Wat was goed, en wat kan beter? Wat heeft hen geraakt? We delen deze lessen graag en horen graag ook eigen ervaringen. We discussiëren samen over wat dit betekent voor onze dagelijkse praktijk.