Lancering van The Source Shakers

Lancering van The Source Shakers

Een groot aantal levensmiddelenfabrikanten en supermarkten werkten de afgelopen jaren samen met onderzoekers van Wageningen UR Food & Biobased Research en Top Institute Food & Nutrition (TIFN) op het gebied van grondstofefficiëntie en reststromen. 18 mei werden in De Verspillingsfabriek in Veghel resultaten van deze publiek-private samenwerkingen gepresenteerd.

Daaruit blijkt dat bedrijven hun ketens nog efficiënter kunnen inrichten door beter samen te werken en duurzaamheid integraal mee te nemen in hun operationele beslissingen. Zo kan verspilling en afval nog verder worden teruggedrongen. Ook liggen er nog veel kansen om reststromen om te zetten in nieuwe producten en kunnen bedrijven consumenten stimuleren om minder te verspillen. Vanmiddag werd tevens de nieuwe community The Source Shakers gelanceerd.

The Source Shakers is een initiatief van Wageningen UR, HAS Hogeschool, FoodSquad, Rabobank, gemeente Veghel, p2 (Marloes van Kats en Robertjan Zonneveld) en de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM). Zij stellen hun kennis, netwerken & faciliteiten beschikbaar. En daar waar nodig wordt een beroep gedaan op netwerkpartners in binnen- en buitenland voor de inbreng van specialistische kennis en faciliteiten. The Source Shakers is fysiek gevestigd in Veghel op THREE-SIXTY, hotspot voor innovatieve bedrijvigheid in de strijd tegen voedselverspilling en wordt mede mogelijk gemaakt door REAP Noordoost-Brabant.

De nieuwe website is inmiddels in de lucht www.thesourceshakers.nl