Eerste gezonde school in Helmond

Eerste gezonde school in Helmond

Maandag 17 maart 2014 ontvangt basisschool Westwijzer als eerste school in Helmond het vignet Gezonde School. Wethouder Margreet de Leeuw zal het vignet uitreiken tijdens een feestelijke bijeenkomst in bijzijn van alle leerlingen en hun ouders.

De Gezonde Scholen in Helmond was één van de speerpunten van het programma Jong Helmond Lekker Gezond, waarvan Floor Verdenius kwartiermaker was.

Goed voorbeeld doet goed volgen.
Maar Westwijzer is zeker niet de enige school in Helmond die gezondheid hoog in het vaandel heeft staan. Elf andere scholen hebben inmiddels ook de intentie uitgesproken om een gezonde school te worden. 

Gezonde scholen is één van de initiatieven van het programma Jong Helmond Lekker Gezond. Jong Helmond Lekker Gezond is een unieke alliantie van Helmondse bedrijven en organisaties uit de Voeding, Zorg, Onderwijs en Sport en Bewegen, waarin wordt samengewerkt door de Van Rijsingen GroepQliQ Primair Onderwijs Helmond, het Elkerliek Ziekenhuis Helmond, de Stichting Jeugd In Beweging Brengen (JIBB) en de GGD Brabant-Zuidoost

Jong Helmond Lekker Gezond houdt zich met meer bezig dan alleen met Gezonde Scholen. Onder meer met invulling  van gezonde snacks tijdens sport- en beweegactiviteiten van JIBB, gezonde school lunches, Kinderkookkcafé & beweeginstuif tijdens naschoolse opvang en andere initiatieven gericht op preventie van overgewicht en gezonde leefstijl, voeding, sport & bewegen.

Meer lezen?