de tandemmanager

de tandemmanager

Ik heb één van de leukste beroepen die je kunt bedenken. Ik ben projectmanager. Eén van de leukste beroepen? Inderdaad. Tijdens mijn studietijd kon u mij op mooie zomerdagen langs het water van openluchtzwembaden vinden; inclusief parasol en koud drankje binnen handbereik. En daarvoor kreeg ik nog goed betaald ook. Kortom, er is altijd ruimte voor verbetering.

Maar goed, projecten in goede banen leiden dus. Mijn opdrachten volgen vaak eenzelfde stramien; binnenkomen, project structureren, leiding geven, rust brengen en samen hard aan het werk. De laatste jaren is er echter een mooi nieuw type opdracht ingeslopen.

Het gaat in dit geval niet om het zelf leiding geven aan een project maar om het vormen van een tandem met de interne projectmanager. We hebben het niet over het coachen van de projectmanager (denk aan coach roepend langs de zijlijn), we hebben het ook niet over het begeleiden van de projectmanager (denk aan senior projectmanager die junior projectmanager aanstuurt). Het gaat hier om iemand die naast de interne projectmanager staat. Soms staat deze tandemmanager voor de projectmanager om hem te beschermen, soms staat de tandemmanager achter de projectmanager om hem in te fluisteren, maar meestal staan projectmanager en tandemmanager naast elkaar. Samen werken. Samen in de modder. Samen sparren. De tandemmanager vult de gaten op waar de projectmanager geen tijd voor heeft of waar zijn vaardigheden (nog) tekort schieten. De tandemmanager grijpt in, daar waar het voor de interne projectmanager soms moeilijk kan liggen.

En waarom is dit type opdracht zo mooi? De klant heeft niet meer te maken met een externe projectmanager die na het doen van zijn kunstje weer vertrekt en daarbij ook waardevolle kennis en vaardigheden meeneemt. De klant krijgt wel een projectmanager die tijdens het project in zijn rol groeit en deze ervaring later opnieuw binnen de organisatie kan gebruiken.

Overigens geloof ik dat deze tandem-oplossing alleen werkt als de interne projectmanager en de tandemmanager ongeveer eenzelfde niveau van senioriteit hebben. Anders bestaat het risico dat de tandemmanager toch teveel voor of achter de projectmanager gaat staan. Daarnaast lijkt de oplossing alleen interessant bij grote complexe projecten.

Ziet u het al voor zich? Een aanzienlijk grotere kans op een geslaagd project en een interne projectmanager die een grote stap maakt in zijn ontwikkeling? Denk daar een mooie zomerdag en een koud drankje bij en we komen dicht in de buurt van de mooiste baan die er bestaat.