Conferentie Vitale Winkelgebieden stadsregio Rotterdam op 20 november 2013

Conferentie Vitale Winkelgebieden stadsregio Rotterdam op 20 november 2013

De stadsregio Rotterdam wil haar kennis en ervaring over winkelgebieden graag delen en houdt daarom op 20 november een conferentie en excursie. Het onderwerp: Vitaal winkelgebied: Hoe blijf je dat? Wim van Veelen van p2 is als adviseur voor vitale winkelgebieden van de stadsregio betrokken bij de organisatie.

Stadsregio Rotterdam loopt voorop als het gaat om noodzakelijke verbeteringen aan winkelgebieden om deze weer vitaal te maken of vitaal te houden. Dat gebeurt op basis van steeds meer inzicht in veranderend koopgedrag en ervaringen uit de praktijk van de winkelgebieden.

Conferentie en excursie

Wim van Veelen: “Er is veel werk aan de winkel om in opdracht van de Stadsregio Rotterdam de partijen die betrokken zijn bij de top-50 winkelgebieden in de regio te helpen om goed in te spelen op de ongekend grote dynamiek in de detailhandel. Hoe word je centrum weer vitaal en hoe blijf je dat? Daarom hebben we korte conferentie en excursie georganiseerd op woensdag 20 november in Vlaardingen. Uitgenodigd zijn de wethouders Economie van de stadsregio en hun medewerkers, centrummanagers, city-marketeers, bestuurders van winkeliersverenigingen en dergelijke, winkelvastgoedpartijen, maar ook individuele winkeliers en andere ondernemers.”

Onderwerpen

  • Recente lessen over vitale winkelgebieden in de stadsregio Rotterdam
  • Vitaal… hoe blijf je dat? De Vlaardingse aanpak
  • Samenwerken en organiseren rond winkelgebieden
  • Bouwen aan ‘het merk’ van de stad
  • Sturen op gebruik van de winkelruimte
  • Beleven: omgeving, events, cultuur en de positionering van winkelgebieden
  • Excursie langs ambassadeurs Retail 2020 en hun winkels in het centrum van Vlaardingen en langs de, dan net geopende, nieuwe V&D

Meer informatie