Brabantse agrofood doet het goed

Brabantse agrofood doet het goed

De provincie Brabant investeert stevig in de agrofoodsector. Want hoewel de regio zelfs europees gezien hoog scoort, zijn het voor ondernemers in agrofood zware tijden. Daarom heeft de Provincie samen met een groot aantal partners een programma opgesteld om de sector een impuls te geven om de koploperpositie te behouden.

Binnen nu en 2020 moet Brabant zich ontwikkelen tot de slimste en meest duurzame agrofood-regio van Europa. Innovatieve ontwikkelingen door middel van zogeheten ‘proeftuinen’ maken daar een belangrijk onderdeel vanuit. Deze proeftuinen staan voor verrassende verbindingen tussen verschillende partijen om door co-creatie tot nieuwe producten of processen te komen.

Marcel Goossens is betrokken geweest bij de allereerste planvorming  en de strategische koersbepaling voor de Provincie; wat is er voor nodig om de ambitie te realiseren? Daarnaast heeft  p2 als multi-party specialist voor de ontwikkeling van het Hutten Innovation Centre in Veghel onderzocht of en hoe samenwerkingsallianties mogelijk zijn.

Lees hier het hele artikel uit het Brabants Dagblad