Bezoek Slot Rossum: atelierroute 27 en 28 aug. en 3 en 4 sept.

Bezoek Slot Rossum: atelierroute 27 en 28 aug. en 3 en 4 sept.

De 16e editie dit jaar van Kunst Kiezel Klei - atelierroute in de Bommelerwaard gaat zaterdag 27 augustus van start. Er is van alles te ontdekken: schilderijen, beelden, keramiek en sieraden. Ook p2 heeft haar tuin en deur gastvrij aangeboden. 

Truus Brands, Hester van Amelsfoort en Judith Besselink exposeren daar 2 weekenden. Een unieke gelegenheid om de mooie panden te kunnen zien én het werk van deze kunstenaars te bewonderen.

 

Uw ontdekkingsreis kan beginnen in de Sint Maartenskerk in Zaltbommel. Daar is een overzichtstentoonstelling ingericht van alle deelnemende kunstenaars. Daarna uitwaaieren over de hele Bommelerwaard, van Rossum tot Brakel tot Heerewaarden. Overal valt wel iets moois te ontdekken. En vergeet vooral niet met de kunstenaars te praten. Interessante verhalen en denkpatronen horen evenzeer tot de culturele waarden.

Truus haar kleurrijke werk is te zien in de hal van het koetshuis, Hester exposeert haar schilderijen op de BG in het slot en Judith toont haar beelden in de slottuin. Zij heeft samen met Jacqueline van Roosmalen een landart project van leem gemaakt - een slotnimf heeft zich gevleid aan de oever van de slotgracht. 

20160824 173608 500x375

 

Een fietskaart is verkrijgbaar bij de toeristische infoposten of via www.rivierenland.nl. Alle locaties staan goed aangegeven.

De toegang tot alle Kunst Kiezel en Klei locatie is gratis. De ateliers zijn open van 12-17 uur.  

Auto parkeren: graag op de dijk (daar is ook een ingang naar het slot) of op het parkeerterrein bij de kerk. Fietsen mogen wel gestald worden op het terrein van p2.